Sultanbeyli'de Kurban Atis Ve Kesim Merkezi Hazirliklari Tamamlandi

Sultanbeyli Belediyesi, Covid-19 tedbirleri kapsaminda olusturdugu Kurban Satis ve Kesim Merkezi’nin hazirliklarini tamamladi. Kurbanlik alacak vatandaslari agirlayacak olan Sultanbeyli’deki Kurban Satis ve Kesim Merkezi havadan görüntülendi.

Sultanbeyli'de Kurban Atis Ve Kesim Merkezi Hazirliklari Tamamlandi
Sultanbeyli’de kurban satis ve kesim yeri hazirliklari tamamlandi. Her sene örnek kurban alani çalismalariyla takdir toplayan Sultanbeyli Belediyesi, alani pandemi tedbirlerine uygun sekilde düzenledi.

50 bin dönüm arazi üzerine kurulan alan, dini vecibelerini yerine getirecek vatandaslara hizmet verecek. Kurban Satis ve Kesim Merkezi’nde ayni zamanda 5 kesim ünitesi bulunuyor. Kurban saticilari ve vatandaslar için tüm ayrintilari düsünen belediye; alanda mescit, berber, banyo, wc, dinlenme noktasi, maske ve dezenfektan gibi hijyen setinin bulundugu kurban çantasi, hizli sarj cihazi, ücretsiz wifi gibi hizmetler sunacak. Kurban satisi için çadir kiralayanlara ise ayrica hediye internet karti verilecek. Hijyen kurallarinin titizlikle uygulandigi alanda atiklar günlük olarak toplanacak. Alan girisine kurulan dezenfeksiyon tüneliyle araçlar dezenfekte edilerek alana sokulacak, vatandaslarin ates ölçümleri yapilacak. Kesim alanina sinirli sayida kisi alinacak.

Kesim kayitlari devam ediyor

Diger taraftan kurban kesimi için kayitlar, belediye hizmet binasindaki Prof. Dr. Halil Inalcik Seminer Salonu’nda devam ediyor. Kurban alaninda korona virüs tedbirlerinin hassasiyetle uygulanacagini belirten Belediye Baskani Hüseyin Keskin, “Sultanbeyli Belediyesi olarak Kurban Satis ve Kesim Merkezi’ne ehemmiyet veriyoruz. Hedefimiz, bir önceki yildan daha iyisini yaparak vatandaslarimizin memnuniyetini saglamak. Bu anlamda ekibimizle beraber uzun hazirliklar yapiyoruz. Bu hazirliklarimiz neticesinde her yil bir öncekinden daha iyi oluyor. Burada özellikle Anadolu’nun farkli vilayetlerinden satislarini yapmak üzere gelen hemsehrilerimizi iyi agirlamak ve onlari kaldiklari süre içerisinde mutlu edebilmek için bir dizi tedbirleri uygulamaya koyduk. Ayni zamanda ibadetlerini yerine getirmek üzere Kurban Bayrami’nda kesecekleri kurbani almak için hem ilçemize Istanbul’un diger ilçelerinden gelen misafirlerimiz oluyor. Tabii pandemi sürecini de göz önünde bulundurarak belediye olarak her türlü tedbirimizi aliyoruz. Saticilarimiz özellikle burada kaldigi süre içerisinde mescidinden, banyosundan, lavabosuna varana kadar, internet hizmetinden tutunuz da ambulans hizmetine varana kadar tüm tedbirlerimizi artirdik. Bes kesim ünitemiz var. Nitelikli bir ekiple bu çalismamizi gerçeklestiriyoruz. Bu yil yogun bir talep oldugunu da gördügümüz için çadir sayilarimizi da biraz daha artirdik. Bu anlamda simdiden Kurban Bayraminizi tebrik ederim. Bakanligimizin izin verdigi tarih olan önümüzdeki hafta itibariyle saticilarimiz kurbanlarini getirecekler. Diger taraftan da Kurban Kesim ve Satis Merkezi’mizin açilisini yapmis olacagiz” dedi.

Kaynak: İHA