Silahli Saldiriya Maruz Kalan Adam Açiklamasi 'Kadin Benim Çocukluk Arkadasimdi'

Izmir’in Buca ilçesinde, ayrilma asamasindaki esi ve yanindaki arkadasini silahla vuran ve ardindan görüntüleri sosyal medyada paylasan zanli tutuklanirken, olayda yaralanan genç o anlari anlatti. Saldirganin ’Namus için yaptim’ dedigi olay hakkinda açiklama yapan kisi, kadinla çocukluk arkadasi oldugunu, o gün de sokaga çikma kisitlamasindan dolayi ceza yememek için arkadasinin evinde kaldigini söyledi.

Silahli Saldiriya Maruz Kalan Adam Açiklamasi 'Kadin Benim Çocukluk Arkadasimdi'
Olay, 30 Haziran gecesi Buca ilçesi Adatepe Mahallesi’nde bulunan bir evde meydana geldi. Iddiaya göre minibüs soförü oldugu ögrenilen Okan B., ayrilma asamasindaki esi S.B. ve arkadasi Yakup Tokay (27) isimli bir kisinin ayni evde bulundugunu ögrendi. Bunun üzerine eve gelen Okan B., yaninda getirdigi tabancayla önce Tokay’a, daha sonra da esi S.B.’ye ates açip olay yerinden uzaklasti. Vücuduna mermiler isabet eden S.B. ve Yakup Tokay yaralandi. Silah seslerini duyan çevre sakinlerinin ihbari üzerine olay yerine polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Yaralanan S.B. ve arkadasi Tokay, saglik ekipleri tarafindan ambulansla hastaneye kaldirildi. Yaralilarin hayati tehlikesinin bulunmadigi ögrenildi.

Bir elinde telefon, bir elinde tabancayla eve gelen süpheli Okan B., ayrilma asamasindaki esi ve evde bulunan sahsi silahla yaraladigi anlarin videosunu çekerek, sosyal medya hesabindan paylasti. Görüntülerde esi ve arkadasini kayda alan Okan B.’nin yaninda getirdigi tabancayla önce Yakup Tokay’a, daha sonra da esine ates ettigi anlar yer aldi. O anlari sosyal medya hesabinda paylasan Okan B., "Benim namusumu kirletti ve basimi egdi. Yarim kalmadi. Söz veriyorum öleceksin, bedelini ödeyeceksin" notunu yazdi.

"O benim çocukluk arkadasim"

Vücuduna isabet eden 9 mermi ile yaralanan olayin magdurlarindan Yakup Tokay, tedavi gördügü hastanede o anlari anlatti. Okan B.’nin ayrilma asamasindaki esi ile çocukluk arkadasi oldugunu söyleyen Tokay, sokaga çikma kisitlamasindan ceza yememek için S.B.’nin kendisine evinde kalmasini teklif ettigini öne sürdü. Tokay, "Görüntüdeki kadin benim çocukluk arkadasim. O gün bana rahatsiz oldugunu, hastaneye gidecegini, yaninda kimse olmadigi için de benimle gitmek istedigini söyledi.

Hastaneden çiktiktan sonra da kendisini eve biraktim ve saat de geç olmustu. Karnimiz da acikmis ve yemek söylemistik. Yemekler gelinceye ve biz yiyinceye kadar da saat de geç olmustu. Kendisi bana sokaga çikma kisitlamasi oldugu için ceza yememem için evinde kalmami teklif etti. Ben odanin diger tarafinda o da diger tarafinda uyuyordu. O kadin benim çocukluk arkadasim, sevgilim degil. Mesajlasmalarimiz da duruyor telefonda isteyen herkese gösterebilirim. Olayin böyle anlasilmasi çok üzdü beni" dedi.



"Ben yanlis anlayacagini tahmin edip evde saklandim"

Arkadasinin esinin eve geldiginde durumu yanlis anlayacagini tahmin ederek evde saklandigini belirten Yakup Tokay, durumu izah etmeye çalistigini ancak basarili olamadigini dile getirdi. Tokay, "O an arkadasimin ayrilma asamasindaki esi Okan eve gelince, ben yanlis anlayacagini tahmin edip evde saklandim. Büyük ihtimalle bizi takip etmis, saklandigimi da tahmin ederek evi aramaya basladi.

O esnada evi ararken de bir yandan arkadasimi dövüyordu. Onun ardindan saklandigim yerde bulunca ben de durumu kendisine izah etmeye çalistim. Ben oturma odasina geçene kadar kendisi muhtemelen arabasina gitti ve silahla geri geldi ve ates etmeye basladi.

Ilk kursunu yedikten sonra bogusma basladi; ama ben yaralandigim için bacagimin üstüne basamamaya basladim. Daha sonra da bana ardi ardina ates etti. Bazi seyler gerçekten görüldügü gibi degil. Insanlarin birbirini dinlemesi anlamasi gerekiyor" sözlerine yer verdi.

Öte yandan emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Okan B. çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA