Pakistan, Hindistan'in Islamabad Büyükelçiligi Üzerinde Drone Görüldügü Iddialarini Reddetti

Pakistan, Hindistan’in Islamabad Büyükelçiligi üzerinde drone görüldügüne dair Yeni Delhi yönetiminin iddialarini reddetti.

Pakistan Disisleri Bakanligi Sözcüsü Zahid Hafiz Çavdri, yaptigi yazili açiklamada, Hindistan'in Islamabad Büyükelçiligi üzerinde drone görüldügüne dair Hindistan Disisleri Bakanliginin açiklamasini ve bazi medya organlarinin konuya iliskin haberlerini "asillari olmayan abes iddialar" olarak nitelendirdi.

Hindistan'in bu iddialarin ispati için kendileriyle herhangi bir delil paylasmadigina dikkati çeken Çavdri, Yeni Delhi tarafindan yürütülen bu propagandanin, 23 Haziran'da Lahor’da yasanan patlamada elde edilen kanitlarin Pakistan'a karsi devlet destekli terörizm faaliyetlerinde bulunan dis güçleri isaret ettigi bir zamanda gerçeklesmesinin tuhaf oldugunu kaydetti.

- Hindistan'dan sorusturma çagrisi

Hindistan Disisleri Bakanligindan bugün yapilan açiklamada, Hindistan’in Islamabad Büyükelçiligi üzerinde drone görüldügü ve bu durumun Pakistan tarafindan sorusturulmasinin umuldugu belirtilmisti.

Açiklamada, konuyla ilgili resmi olarak Pakistan makamlariyla iletisime geçildigi aktarilmisti.

Pakistan'in Lahor sehrinde 23 Haziran'da meydana gelen patlamada 3 kisi ölmüs, biri polis 21 kisi yaralanmisti.

Saldiri, Pakistan'da yasakli Lesker-i Tayyibe (LET) örgütünün kurucusu ve örgütün siyasi kanadi Cemaatüd Dava (JUD) lideri Hafiz Muhammed Said’in evinin yakininda gerçeklesmisti.

2001, 2006 ve 2008'de Hindistan'da düzenlenen saldirilarin arkasindaki isim oldugu ileri sürülen Said, Temmuz 2019'da Pakistan'da yakalanmis ve geçen sene aralikta "terörün finansmanini yapmaktan" suçlu bulunmustu.

Kaynak: AA