Oyuncu Ahmet Kural'in Yeniden Yargilandigi Davada Tanik Dinlenildi

Oyuncu Ahmet Kural'in, sarkici Sila Gençoglu'na karsi "hakaret, tehdit ve kasten yaralama" suçlarindan çarptirildigi 1 yil 4 ay 20 gün hapis cezasinin istinaf tarafindan bozulmasinin ardindan yeniden yargilanmasina devam edildi.

???????Istanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, sikayetçi Sila Gençoglu ve tutuksuz sanik Ahmet Kural katilmadi. Taraflarin avukatlari ile Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati durusmada hazir bulundu.

Tanik Çagla Yilmaz, olay günü arkadasinin evinde gece saat 03.00-04.00 siralarinda cam kenarinda sohbet ederken sesler duydugunu anlatarak, , “Yan tarafta Ahmet Kural’in oldugunu biliyorduk. Ahmet Kural, ‘Seni öldürürüm. Dayak istiyorsun’ gibi seyler söyledi. Polisi aramayi düsündük." dedi.

Sonrasinda olayi magazinde gördüklerini, vicdan azabi çektiklerini ve kendilerinin de basina böyle bir durumun gelebilecegini ifade eden Yilmaz, “Bu yüzden Instagram üzerinden Sila’nin menajerine ulastim. Sonra savciliktan çagirdilar. Ezgi ile ben kimliklerimizi unuttugumuz için sadece Zeynep’in ifadesi alindi.” diye konustu.

Sanik avukatinin taniga, 15-20 dakika boyunca ifadesinin disinda baska ses duyup duymadigini sormasi üzerine tanik, “Bagrisma sesleri çok duyduk. Sila da ‘yapma’ diye bagiriyordu. Bagrisma sesleri çok vardi.” diye cevap verdi.

Müsteki avukati durusmada dinletilen tanigin ifadelerinin iddialari dogruladigini söyleyerek mütalaa dogrultusunda karar verilmesini istedi.

Mahkeme, taraflara tanik ifadelerine karsi beyanlarini hazirlamalari için süre vererek, durusmayi erteledi.

- Olayin geçmisi

???????Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi'nca hazirlanan iddianamede, sanik Ahmet Kural'in, "hakaret, tehdit ve kasten yaralama" suçlarindan 1 yil 1 aydan 5 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edilmisti.

Istanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi, 22 Nisan 2019'da verdigi kararinda, Ahmet Kural'a "hakaret, tehdit ve kasten yaralama" suçlarindan toplamda 1 yil 4 ay 20 gün hapis cezasi vermis ve hapis cezalarinin sartsiz olarak ertelenmesine karar vermisti.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi, Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne (istinaf) ulastirilmak üzere karari veren Istanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ne itiraz dilekçesi sunmustu.

Mahkemenin karari, sanik Kural ve müsteki Gençoglu'nun avukatlari tarafindan Istanbul Bölge Adliye Mahkemesine (Istinaf) tasinmisti.

Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Ceza Dairesi istinaf basvurularinin yerinde görülerek kurulan hükmün bozulmasina, dosyanin yeniden incelenmek ve hüküm kurulmak üzere ilk derece mahkemesine gönderilmesine karar verilmisti.

Yeniden yargilamada esasa iliskin mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, Ahmet Kural'in "basit tibbi müdahale ile giderilebilecek sekilde kasten yaralama", "tehdit" ve "hakaret" suçlarindan 1 yil 1 aydan 5 yila kadar hapisle cezalandirilmasini talep etmisti.

Kaynak: AA