Malatya'da Kariyer Ve Girisimcilik Zirvesi Yapildi

MALATYA – Malatya’da düzenlenen Kariyer ve Girisimcilik zirvesi saglik, teknoloji ve bilime ilgilisi olan gençlerden ilgi gördü.

Malatya'da Kariyer Ve Girisimcilik Zirvesi Yapildi
Malatya Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Bilimsenol Platformunun ortaklasa düzenledigi Kariyer ve Girisimcilik Zirvesi’nde katilimcilara bilim, saglik ve teknoloji alanlarinda gençlere bilgi verildi.

Zirve, yeniliklere açik olan gençler tarafindan ilgi gördü. Iki gün boyunca devam edecek zirveyle, ögrencilerin is sektörünü daha iyi tanimasi, sektörde çalisan yöneticilerin basari hikayeleriyle ögrencilere yol göstermek ve örnek olunmasi hedefleniyor.

Bilimsenol Platformunun kurucusu, Kazakistan Farabi Üniversitesi Kimya Bölümü ögrencisi 18 yasindaki Emirhan Belli, küçük yastan beri birçok bilimsel çalismalar yaptigini ve bu platformu bilimsel çalismak yapmak isteyen gençlerle, girisimcileri bir araya getirmek için kurduklarini söyledi.



Belli, bilimsel çalisma yapmak isteyen gençlere öncülük etmek istediklerini ifade ederek, “BilimSenOl Platformu olarak, ilkokul, ortaokul ve lise ögrencilerine girisimciligi, bilimi yayiyoruz ve bu sayede de hedefimiz 81 il, suanda 45 ilde bilimi yaydik. Pilot il olarak da Malatya’da ilk yaptik. Bilim atölyeleri kurduk. Laboratuvar destegi verdik köy okullarina sponsorlarimizin destegiyle ve daha da genisletmeyi düsünüyoruz. Umarim bizim gibi birçok genç bilimin, teknolojinin ve girisimin farkina varir. Onlar da bir yerden baslarlar” seklinde konustu.

“Amacimiz, gençlere ilham olmak ”

Gençlere girisimcilik ruhunu, teknolojiye ve bilime ilgiyi arttirmak adina zirveyi düzenlediklerini belirten Belli, “ Gelecegin bilim insani olarak ülkemde kendi bilimsel çalismalarimi gerçeklestiriyorum. Gençlerin teknolojiye ve bilime ilgisini arttirmak istiyoruz. Ülkemde ve memleketim Malatya’da bilimsel çalismalarin yayginlasmasi bir çalisma yaptim. Biz gençler olarak baska gençlere ilham olmak ve onlarin da bu tür seyler yapmasi için öncülük ediyoruz. Bu yüzden saglik, teknoloji, basari hikayeleri is insanlari, Türkiye’nin önde gelen girisimcileri, bu platformda kendi bilgi ve tecrübelerini anlatiyorlar. Gençlere öncü olmak için ve gelecegin genç bilim insanlarina ve gelecegin girisimcilerine destek olmak için bu organizasyonu gerçeklestirdik. Umarim birçok gence destek oluruz. Amacimiz gençlere ilham olmak. Bu tür çalismalarda gençlere yol açilmasi gerekiyor. Bizlerde bu programla genç girisimcilere öncü olmak istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA