Madimak Olaylarinda Hayatini Kaybedenler Izmir'de Aniliyor

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madimak Otel’de yasanan olaylarla ilgili hayatini kaybedenler, katliamin 28’inci yilinda Bayrakli’da düzenlenen söylesi ve dinletiyle anildi. Çigli Belediyesi de, bir program düzenleyerek hayatini kaybedenleri anacak.

Madimak Olaylarinda Hayatini Kaybedenler Izmir'de Aniliyor
Bayrakli Belediyesi ile Izmir Alevi Kültür Dernegi Yamanlar Cemevi is birligiyle düzenlenen Sivas katliami anma etkinliginde, hayati kaybedenler unutulmadi.

Programda; CHP Parti Meclisi Üyesi Rifat Nalbantoglu, 1993 yilinda Sivas katliaminda yasamini yitiren sair Metin Altiok’un kizi 25.-26. dönem CHP Izmir Milletvekili, önceki dönem CHP Genel Baskan Yardimcisi Zeynep Altiok, arastirmaci-gazeteci ve yazar Erdogan Aydin konusmaci olarak katilirken, Ege Üniversitesi Konservatuvari Ögretim Üyesi Gani Peksen de dinleti sundu.

Yasamini yitirenler anisina saygi durusuyla baslayan etkinligin açilisinda konusan Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, “28 yillik aci. Her ne kadar Pir Sultan Abdal etkinliginde Alevi yurttaslarimiza yönelik bir katliam gibi gözükse de aslinda aydinliga, ülkemizin aydinlarina, çagdas insanlara, ülkemizin gelecegine yönelik yapilan bir isti bu. Onlarin dünyasindan, o yolda yürüyen biri olarak hepsinin huzurunda saygiyla, hürmetle egiliyorum” diye konustu.

Programda, olayin tarihsel sürecini arastirmaci-gazeteci ve yazar Erdogan Aydin anlatti. CHP PM Üyesi Rifat Nalbantoglu, CHP 25. 26. dönem milletvekili önceki dönem CHP Genel Baskan Yardimcisi Zeynep Altiok, Izmir Alevi Kültür Dernegi Yamanlar Cemevi Baskani Mehmet Bozkurt birer konusma yapti.

Moderatörlügünü CHP önceki dönem PM Üyesi Didem Gültekin’in yaptigi etkinlige Belediye Baskani Serdar Sandal’in yani sira; CHP Bayrakli Ilçe Baskani Pinar Susmus, IYi Parti Bayrakli Ilçe Baskani Erdinç Çobanoglu, Izmir Alevi Kültür Dernegi Yamanlar Cemevi Baskani Mehmet Bozkurt ve dernek üyeleri, Yamanlar Cemevi Dedesi Özdogus Saglam, sivil toplum örgütleri temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayida vatandas katildi.



Çigli Belediyesi Madimak’i unutmadi

Çigli Belediyesi tarafindan, yasanan katliamin 28. yil dönümü düzenlenecek etkinliklerle anilacak. Etkinlikler kapsaminda ilk olarak, Fakir Baykurt Fuaye Salonunda, Sivas katliami taniklarindan fotograf sanatçisi Mehmet Özer’in koordinatörlügünde “2 Temmuz Sivas Madimak Fotograf Sergisi” düzenlenecek. Fotograf sergisinin ardindan Fakir Baykurt Etkinlik Salonunda fotograf sanatçisi Mehmet Özer’in yönetmenligini yaptigi “Sesini Yitiren Sehir: Sivas” belgeselinin gösterimi yapilacak. Etkinlikler, Lütfiye Aydin, Hidayet Karakus, Mehmet Özer ve Zerrin Taspinar’in katilimiyla sosyal medya üzerinden canli yayinlanacak “1 Katliam 4 Tanik” söylesisi ile sona erecek.

Baskan Gümrükçü: “Acisi yüregimizde”

Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, “28 yil önce Sivas’ta yalnizca bir grup aydina degil Cumhuriyet ile elde ettigimiz degerlere karsi bir saldiri düzenlendi.

O gün Sivas’taki etkinlige katilmak üzere orada bulunan aydinlar bu ülkenin bir arada yasama kültürünün umuduydu. Saldiriyi yapan karanlik zihniyet iste milletimizin bu umuduna kastetti. Milletimiz bu katliami yapanlari asla affetmeyecek. Ülkemizin her bir ferdine düsen görev, bu aci hadiseden ders almak ve farkliliklarimizi birer deger kabul ederek bir arada yasama kültürüne katki saglamaktir. Yüreklerimizi daglayan bu vahsetin 28. yil dönümünde yasananlari genç nesillere anlatmak ve kaybettigimiz aydinlarimizi anmak adina bir takim etkinlikler düzenleyecegiz" dedi.

Kaynak: İHA