Liberya'da Çalisirken Sitma Teshisi Konan Izmirli Ersin Akan, Ambulans Uçakla Türkiye'ye Getirildi

AK Parti Izmir Milletvekili Necip Nasir, Liberya'da çalisirken sitma teshisi konan ve solunum yetersizligi yasayan Izmirli Ersin Akan'in, Saglik Bakanligina ait ambulans uçakla Ankara'ya getirilerek tedavi altina alindigini bildirdi.

Nasir, yaptigi yazili açiklamada, Liberya'da bir Türk insaat sirketinde çalisan ve sitma teshisi konan Ersin Akan'in Izmir'in Bornova ilçesindeki ailesinin CIMER'e basvurarak hastalarinin Türkiye'ye getirilmesini istedigini belirtti.

Süreci yakindan takip ettiklerini ifade eden Nasir, sunlari kaydetti:

"Ailenin CIMER'e basvurusu sonrasi Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in talimatlariyla Saglik Bakanligimiza ait tam tesekküllü ambulans uçagimiz Liberya'ya gönderildi ve uçakta ilk müdahalesi yapilan vatandasimiz bir günlük yolculuk sonrasi Ankara Sehir Hastanesine getirilerek tedavi altina alindi.

Basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere Disisleri Bakanimiz Mevlüt Çavusoglu, Saglik Bakanimiz Fahrettin Koca ve Disisleri Bakan Yardimcimiz Yavuz Selim Kiran'a hemserimiz ve tüm milletimiz adina sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum. Dünyanin neresinde olursa olsun vatandasimizin yanindayiz. Insani yasat ki devlet yasasin."

Kaynak: AA