Kisitlamasiz Gecede Vatandaslar Sokaga Döküldü, Esnaf Bayram Etti

Kirikkale’de bir yili askin süreyle korona virüs tedbirleri kapsaminda uygulanan kisitlamalarin son bulmasiyla vatandaslar sokaga döküldü, esnaf bayram etti.

Kisitlamasiz Gecede Vatandaslar Sokaga Döküldü, Esnaf Bayram Etti
Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsaminda yaklasik 15 aydir uygulanan kisitlamalarin son bulmasiyla, vatandaslar sokaga döküldü. Kirikkaleli vatandaslar, özlem giderdigi eski günlerine geri döndü. Aileler çocuklariyla birlikte parklara akin etti. Cadde ve sokaklarda yasanan hareketlilik esnafin yüzünü güldürdü. Caddelerde de zaman zaman araç yogunlugu yasandi.

"Insallah bu beladan kurtulacagiz"

34 yildir misir sattigini belirten Ibrahim Akan, “Son pandemiden sonra baya sikisik günler geçirdik. Çok sükür yasaklarin kalkmasiyla caddelerde hareketlilik basladi.

Insallah geçmisi telafi edecegiz. Güzel günler yakindir diye düsünüyorum. Elhamdülillah islerimize devam ediyoruz. Bugün ciddi bir hareketlilik var caddemizde. Sosyal mesafeye uyarak insallah bu beladan kurtulacagiz” dedi.



"Parkimizi özledik, çevremizi özledik, dogamizi özledik"

Kisitlamalarin kalkmasindan dolayi mutlu oldugunu anlatan Sait Efe Uluyüz (10), “Aylar önce geldiydim buraya iyi olmus parki gelistirmisler. Mutluyum karantina bittigi için. Okullarda tatile girdi iste malum yaz da oldu, mutluyuz. Dünyamiza kavustuk tekrardan. Yasaklar bittigi için sükür ediyoruz. Telefon falan oynuyorum da onlardan da sikildim. Disari çikip hava almak istiyorum yasak var. O derece yani. Parkimizi özledik, çevremizi özledik, dogamizi özledik. Mesela korona baslamadan önce burada piknik yapmayi özledik” ifadesini kullandi.

"Çocuklari bahane ettik, bizde gelmis olduk"

Stres atmak için torununu parka getirdigini ifade eden Mehmet Sayin (60), “Esimle birlikte torunu getirdik. Çocuklar evde perisan oldu bir yere çikamadi. Stres atmak için yasaklar kalktiktan dolayi parka getirdik. Çocuklari bahane ettik, bizde gelmis olduk. O yüzden güzel bir aksam. Hem çocuklar hem de biz stres atmis olduk” dedi.



"Insallah asilarin faydasi olur"

Hakan Uluyüz, “Korona yasaginin ilk kalkis günü. Çocuklari getirdik parkta oynasinlar diye. Çocuklar mutlu oldu. Aylardir kapali duruyorlar okullar kapaliydi. Bir doga havasi aliyorlar suanda. Insallah bu asilarinda faydasi olur da artik insanlar eski hayatina kavusurlar özlediler çünkü” diye konustu.



"Çok mutluyu çok sevinçliyiz"

Kisitlamalarin kalmasindan dolayi mutlu oldugunu dile getiren Erdal Canbolat (62) ise “Çok mutluyuz çok sevinçliyiz. 15 aydir baya sikintilar oldu. Simdi de çocuklari aldik gezmeye çiktik suanda. Parklarda egleniyor çocuklar. Bizlerde suan nefes aldik. Çok iyi oldu çok memnunuz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA