Israil Güçlerinden Bati Seria'da Filistinli Göstericilere Müdahale Açiklamasi 294 Yarali

Filistin Kizilayi, Israil güçlerinin Bati Seria’da yasadisi Yahudi yerlesimlerine yönelik düzenlenen gösterilere müdahalesinde 294 Filistinlinin yaralandigini açikladi.

Israil Güçlerinden Bati Seria'da Filistinli Göstericilere Müdahale Açiklamasi 294 Yarali
Bati Seria’nin Nablus kentine bagli Beita beldesinde Filistinliler, Yahudi yerlesimlerine karsi protesto gösterisi düzenledi.

Israil güçleri göstericilere gerçek ve plastik mermilerin yani sira göz yasartici gazla müdahale etti. Filistin Kizilayi, Israil güçlerinin müdahalesinde 3 kisinin gerçek mermiyle, 84’ünün de plastik mermiyle yaralandigini belirterek, toplamda 294 kisinin yaralandigini açikladi.

Filistinliler ise Israil güçlerine tas atarak karsilik verdi.

Yaralilar, Nablus’taki Rafidia Devlet Hastanesine kaldirilirken, Israil güçleri dogrudan Filistin Kizilayi’na ait bir ambulansi da gaz bombasiyla hedef aldi. Ambulansta görevli saglik çalisani Kayed Omran yaralandi.

Israil isgali altindaki Bati Seria’nin farkli bölgelerinde her cuma, yasa disi Yahudi yerlesim birimlerini protesto etmek için gösteriler düzenleniyor. Bati Seria ve isgal altindaki Kudüs’te yaklasik 650 bin Yahudi yerlesimci bulundugu tahmin ediliyor.
Kaynak: İHA