Irak Basbakani El-Kazimi, Papa Francis Ile Bir Araya Geldi

Italya’ya resmi ziyaret gerçeklestiren Irak Basbakani Mustafa el-Kazimi, Vatikan’da Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ile bir araya geldi.

Irak Basbakani El-Kazimi, Papa Francis Ile Bir Araya Geldi


Irak Basbakani Mustafa el-Kazimi, geçtigimiz sali günü baslayan Avrupa turu kapsaminda Belçika’daki temaslarini tamamlamasinin ardindan dün Italya’ya gelmisti. Irak Basbakani el-Kazimi, Vatikan’i ziyaret ederek, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ile bir araya geldi. Görüsmede el-Kazimi, Papa Francis’in Mart ayinda Irak’a yaptigi ziyaretin ülkede baris ve huzurun saglanmasina büyük katkisi oldugunu belirtti.

Basbakan el-Kazimi ayrica, Irak’taki Hristiyan ve diger dinlere mensup azinliklarin haklari konusunda çalisacagini ve terör örgütü DEAS’in ülkenin büyük bir bölümünü isgal etmesi nedeniyle evlerini terk eden tüm göçmenlerin evlerine geri dönmelerini kolaylastirmaya çalisacagini ifade etti.

Terör örgütü DEAS’in yiktigi kiliseleri tamir ettiklerini belirten el-Kazimi, tarihi öneme sahip Ur Kenti’nin dini turizme açilmasi için çalismalarin devam ettigini kaydetti.

Öte yandan el-Kazimi’nin ziyaretini memnuniyetle karsilayan Papa Francis de bölgede baris ve istikrarin saglanmasinin önemine vurgu yapti.
Kaynak: İHA