Inegöl Selahaddin Eyyubi Camii Törenle Açildi

Inegöl Huzur Mahallesi’nde Bursa Büyüksehir ve Inegöl Belediyesi’nin de katkilariyla yapilan Selahattin Eyyubi Camii, düzenlenen törenle açildi.

Inegöl Selahaddin Eyyubi Camii Törenle Açildi
Inegöl Huzur Mahallesi’nde Bursa Büyüksehir ve Inegöl Belediyesi’nin de sagladigi desteklerle yapimi tamamlanip kisa bir süre önce hizmet vermeye baslayan Selahaddin Eyyubi Camii için açilis töreni düzenlendi.

Inegöl Belediyesi’nin caminin hafriyat ve dolgu çalismalari ile muhtelif zamanlarda is makinasi destegi ve cami duvari çevresi tretuvar düzenlemesi konularinda destek verdigi caminin açilis töreni AK Parti Bursa Milletvekili Muhammed Müfit Aydin, Kaymakam Eren Arslan, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, AK Parti Ilçe Baskani Mustafa Durmus, MHP Ilçe Baskani Aytekin Torun ile meclis üyeleri ve davetlilerin katilimiyla gerçeklestirildi.

Açilis töreninde konusan Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, “Bugün güzel bir günde Selahaddin Eyyubi Camimizin açilisini gerçeklestiriyoruz. Burada böyle bir eserin kazandirilmasi noktasinda katkisi, emegi olan herkese çok tesekkür ediyorum. Bizler de karinca kararinca katki sunmaya çalistik. Mahallelerimizde böylesine birlikte bulustugumuz, hemhal oldugumuz, ibadetlerimizi yerine getirdigimiz ibadethaneler açiyor olmak bizim için de kivanç meselesi. Kiymetli muhtarimiz ve degerli dernek yönetimimiz çok ciddi emek ortaya koydular. Zaman zaman geldiler yapilacak çalismalarla ilgili fikir ve kanaatler belirtildi. Bir ise niyetlendiginizde, arkasi da hayirlisiyla geliyor. Kimin bu iste zerre katkisi varsa ben herkese yürekten tesekkür ediyorum. Camimizin sehrimize ve mahallemize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ise “Mübarek Cuma günü Selahaddin Eyyubi Camimizin açilisini gerçeklestiriyoruz. 13 buçuk yil burada hizmet etmis bir kardesiniz olarak o eski tarihleri, 16-17 yil öncesini hatirliyorum. Yerlerde çamur vardi, dogalgaz yoktu, kanalizasyonda sikinti vardi, dogru dürüst cam, saglik ocagi imkan yoktu. Sükürler olsun el birligi ile bugünlere getirdik. Daha iyilerini de yapacagiz insallah. Camiler, ruhumuzu ve bedenimizi terbiye edip olgunlastiran, dinimizi diyanetimizi yasadigimiz, cem oldugumuz, toplandigimiz, kendimizi düzene tertibata koymak adina nasihatler dinledigimiz önemli mekanlar. Çocuklarimiz simdi yaz geldi kuran kurslarina kosacaklar. Bugüne kadar bu konularla alakali hep duyarlilik gösterdiniz. Birileri her ne kadar dinle diyanetle ugrassa da bu milletin gönlünden imanini, inancini asla söküp alamazlar. Bu millet inancini her zaman ortaya koymustur. Dolayisiyla ben bu noktada gösterdiginiz irade için hepinize tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaymakam Eren Arslan da “Mutluluk, huzur ve inançla bu güzel eserin ortaya çikmasinda emegi geçen herkesi tebrik ediyorum. Camiler bizim birlik beraberligimizin simgesi. Ayni çati altinda ibadet ettigimiz Allah’in evi. Onlari imar edenler de güzel ve hayirli insanlardir” ifadelerinde bulundu.

Islam’in insanligin çimentosu olduguna vurgu yapan AK Parti Bursa Milletvekili Muhammed Müfit Aydin ise “Herkesin yaptigi hayirlar mübarek olsun, Allah bu hayirlari bosa çevirmesin. Buradaki çocuklarimiz bir tarla. Eger biz bunlari iyi bir sekilde yetistirirsek, bu caminin dolmasini saglariz. Eger yetistiremezsek sikinti oradan basliyor. Osmanli ruhunda su var; Islam insanlarimizin çimentosuydu. Türk’üyle, Kürdüyle, Laziyla, Çerkeziyle herkes birbirinin kardesi olarak hayatlarini 600 küsur yil birlikte devam ettirdi. Biz yasamimizi bu sekilde götürmek zorundayiz. Emin olun baska bir yol yok. Birlik beraberligimiz çok önemli. Bu devam ettigi sürece hizmetler olur” ifadelerinde bulundu.

Konusmalarin ardindan kurdele kesimiyle caminin açilisi yapildi. Ardindan protokol üyeleri Cuma namazini da cemaatle birlikte Selahaddin Eyyubi Camisinde kildi.
Kaynak: İHA