Hindistan Ankara Büyükelçisi Sanjay Panda Vali Demirtas'i Ziyaret Etti

Çesitli temaslarda bulunmak üzere Mardin’e gelen Hindistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sanjay Panda, Vali Mahmut Demirtas’i makaminda ziyaret etti.

Hindistan Ankara Büyükelçisi Sanjay Panda Vali Demirtas'i Ziyaret Etti
Vali Demirtas tarafindan valilik girisinde karsilanan Büyükelçi Sanjay Panda, valilik seref defterini imzaladiktan sonra makama geçti. Valilik makaminda gerçeklestirilen ziyarette iki ülke arasindaki ekonomik, siyasi, sosyal, kültürel iliskileri hakkinda bir süre sohbet edildi. Mardin’de bulunmaktan dolayi duydugu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Sanjay Panda, sehre hayranligindan bahsederek, “Mardin’i çok görmek istiyordum. Bugün bu güzel sehri görmekten büyük keyif aldim. Mardin kültürel varliklariyla büyüleyici bir sehir” dedi.

Konuguyla makaminda bir süre sohbet ederek, Mardin’in tarihi, kültürü ve ekonomisi hakkinda bilgiler veren Vali Demirtas, Büyükelçi Sanjay Panda’nin ziyaretinden duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Dinlerin ve dillerin kesistigi hosgörü kenti Mardin’in Bollywood olarak adlandirilan Hint sinemasinin yönetmenleri basta olmak üzere yabanci film sirketlerinin dikkatini çektigini dile getiren Vali Demirtas, Hint sinemasinin ünlü yönetmeni Ribhu Dasgupta ve yapimci Vivek Agraval’in sehirde sinema filmi çekmek için çalismalar yürüttügünü söyledi.



Karsilikli sohbet ortaminda gerçeklesen ziyaret yapilan çesitli degerlendirmelerin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA