Hababam Sinifi Oyunculari Antalyalilarla Bulustu

“Hababam Sinifi” filminin oyunculari, Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin “Sahilde Sinema Var” etkinliginin konugu oldu. Film gösteriminden önce söylesiye katilan oyuncular, film setindeki anilarini anlatti.

Hababam Sinifi Oyunculari Antalyalilarla Bulustu
Türk Sinemasi’nin unutulmaz filmi Hababam Sinifi, Antalya Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskanligi tarafindan düzenlenen Sahilde Sinema Var etkinligi kapsaminda sinemaseverlerle bulustu. Konyaalti Beach Park Varyant Meydani’nda gerçeklesen film gösteriminden önce Hababam Sinifi oyunculari ile bir söylesi gerçeklestirildi.

Söylesiye filmin efsane oyunculari Bülent Igdiroglu, Gazanfer Sener, Necati Demirel, Mehmet Çatay, Ahmet Ariman, Ümit Dogru, Ercan Gezmis, Eyüp Güçmen, Tuncay Akça, Cengiz Nezir, Teoman Ayik, Dilaver Gür ve Cafer Dere katildi.

Film gösterimine ve söylesiye Antalyalilar yogun ilgi gösterdi. Etkinlik alaninda Inek Saban’dan Damat Ferit’e, Mahmut Hoca’dan Hafize Ana’ya, Güdük Necmi’den Badi Ekrem’e Hababam Sinifi karakterlerinin maketleri de yer aldi. Filmi izlemeye gelenler maketlerle bol bol fotograf çektirdi. Söyleside Hababam Sinifi filminin kadrosuna nasil dahil olduklarini, film çekiminde yasadiklari ilginç hikayeleri ve anilarini anlatan oyuncular, izleyicilerin sorularini da cevapladi.

“Hala ilk günkü gibi izleniyor”

Ercan Gezmis, Sahilde Sinema Var etkinligi sayesinde seyircilerle bulusmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

1 Nisan 1975’te vizyona giren Hababam Sinifi’nin 46. yilinda oldugunu kaydeden Gezmis, “Hababam Sinifi’nin hala ilk günkü gibi izleniyor olmasi bizleri çok mutlu ediyor. Bu kadro ile tüm Türkiye’yi geziyor, söylesiler yapiyoruz. Bize her zaman filmin tilsimini soruyorlar. Bunu bizler de bilmiyoruz. Bizleri Ertem Egilmez 15-16 yaslarindayken bir araya getirerek, Münir Özkul, Adile Nasit ve Tarik Akan gibi dev isimlerle tanistirdi. Onlar bizlere abi, abla, kardes oldu. Belki de filmin tilsimi budur” dedi.

Ahmet Ariman, müzisyen olarak bir turnede Münir Özkul’a eslik ettigini anlatarak, “Turne bitti. Hababam Sinifi için tipler araniyordu, beni çagirdilar. Yönetmen Ertem Egilmez beni görünce ‘Sen benim Hayta Ismailimsin. Yillar sonra bunun gururunu yasayacaksin’ dedi.

Simdi ne demek istedigini çok daha iyi anliyorum” diye konustu.



“Her sey bir kahkaha ile basladi”

Hababam Sinifi’na baslayisinin bir tesadüf oldugunu dile getiren Tuncay Akça ise, ayakkabi boyadigi film setinde Adile Nasit’in bir sahnesinde attigi kahkaha ile sinemaya adim attigini anlatti. Akça, “Kahkahami duyan filmin yönetmeni Ertem Egilmez, ‘Sen yarin çantani, üniformani al gel’ dedi.

Ertesi gün sete gittigimde itfaiye oyunculari islatmisti. Ben de elimde çantam karsilarina geçip güldüm. Bir gülme ile Ertem Egilmez sinemaya beni kazandirdi. 120 filmde oynadim. Senaryoda, kitapta böyle bir hikaye yoktu. O hikaye sette dogdu” diye konustu.



“En büyük mirasim”

Gazete ilaniyla yapilan seçmeler sonucu kadroya dahil oldugunu belirten Dilaver Gür de Hababam Sinifi’nin çocuklarina birakacagi en büyük miras oldugunu ifade ederek, “Dedem, babam, çocuklarim izledi beni bu filmde. Simdi de torunlarim izliyor. Hala ilk günkü lezzetiyle izleniyor” dedi.

Filme gazete ilaniyla dahil oldugunu söyleyen Cengiz Nezir, filmde oynadigi için kendisini Türkiye’nin en sansli insanlarindan biri hissettigini ifade etti.

Teoman Ayik da filmin müzigine vurgu yaparak, “Melih Kibar öyle bir müzik yapti ki. Müzik hizli çaldiginda herkes gülüyor, yavasladiginda herkes hüzünleniyor” ifadelerini kullandi.

Söylesinin sonunda Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Durmus Ali Arslan ve Baskan Danismani Önder Bilgin oyunculara plaket verdi. Oyuncular da Antalya Büyüksehir Belediyesi’ne imzali film afisi hediye etti. Ardindan oyuncular, Hababam Sinifi filmini Antalyalilarla birlikte izledi.
Kaynak: İHA