Günes ' Eskipazar'in Ikinci Bir Kardemir Olmasini Istiyoruz'

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Günes, Eskipazar Sanayi Bölgesinde Kamulastirma çalismalarinda sona yaklastiklarini ve istihdam anlaminda burada ikinci bir Kardemir görmeyi beklediklerini söyledi.

Günes ' Eskipazar'in Ikinci Bir Kardemir Olmasini Istiyoruz'
Her hafta sonu Karabük’ün bir bölgesini ziyaret ettiklerini ve her kesimden vatandasla bir araya geldiklerini vurgulayan Günes, Hadrianoupolis Antik Kenti çalismalarinin da önemine vurgu yaparak, bir tarih döneminde var olan Kent ile tanistiklarini ve heyecanlandiklarini ifade etti.

Günes ayrica Antik Kent bölgesini Turizm rotasina ekleyen tur firmalarina da tesekkür etti.

Milletvekili Günes, “ Yapilan programlar çerçevesinde; sehrimizde esnaflarimizla, sanayicilerimizle, köylülerimizle, çiftçilerimizle, turizmci esnafimizla hülasa tüm hemsehrilerimizle bir araya geliyoruz. Eskipazar ilçemizde son zamanlarda sanayiden turizme, ormanciliktan tarima kadar bir çok alanda önemli çalismalar yapilmaktadir.

Özellikle son iki yildir Eskipazar OSB’nin israrla takip edilen ve bugünlerde devam eden kamulastirma çalismalarinin sonuna yaklasmis durumdayiz. 360 hektar alanlik Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri Ihtisas Organize Sanayi Bölgemiz Ilimize, Eskipazar ilçemize ve bölgemize çok büyük katki saglayacagina inanmaktayiz. Projenin hayata geçmesiyle; ekonomik büyümemiz dahil, istihdam alaninda yöremizin kalkinmasinda önemli kazanimlar ortaya çikacaktir. Amacimiz; OSB’nin en kisa süre içinde sanayici ile bulusmasini, üretim ve istihdama baslamasini saglamaktir. OSB bölgemiz ülkemizin en büyük üç limanindan biri olan Filyos Limani’na, Istanbul, Ankara ve Samsun gibi kavsak noktalarina, Enerji nakil hatlarina çok yakin bir bölgededir. OSB’miz Demiryolu, karayolu ve otoyolun kesistigi noktada bulunmaktadir. Karabük halki olarak bu önemli projeden beklentimiz büyüktür. Ikinci bir Kardemir’in bu bölgede hayat bulacagina inaniyoruz” dedi.

Eskipazar ilçesinin tarihi de son yillarda yapilan arastirmalarla gün yüzüne çiktigini, yapilan arkeolojik kazilarin kendilerini heyecanlandirdigini da kaydeden Niyazi Günes, “Osmanli döneminde Viransehir olarak adlandirilan mevkide 90’li yillardan itibaren yapilan çalismalar Hadrianopolis Antik Kentinin varligini, gün yüzüne çikarmaya basladi.

Antik Kentin, milattan önce 3500 ve milattan sonra 700 yillarini kapsayan uzun bir tarih araliginda var oldugu ön görülmektedir. Kazi çalismalarimiz gösteriyor ki bölgede ciddi bir yerlesim mirasi bulunmaktadir. Sosyal yasami zengin, ticaretin, hayvanciligin, meyveciligin var oldugu ve dini inanç merkezi olan bir Antik Kent ile tanisiyoruz. Mitolojik tasvirler, hayvan ve insan figürleri, hamamlar, kiliseler her geçen gün daha da belirginlesiyor. Böyle sanatsal yapilarin mevcudiyeti Antik Kentin canli ve entelektüel bir sosyal yasama sahip oldugunu da bizlere açikça göstermektedir. Her geçen gün sehrin bize sunacagi güzellikleri sabirsizlikla bekliyoruz.

Hadrianopolis Antik Kentimizin degerlerini, zenginligini gün yüzüne çikarmakta kararliyiz.

Bu kapsamda Antik kentteki kazi çalismalari süreklilik arz edecek sekilde çalismalarina devam edecektir. Dünya Miras Kenti Safranbolumuzla birlikte Hadrianopolis Antik Kentimizin turizm potansiyeli Karabükümüze önemli bir deger katacaktir. Bu yil Turizm firmalarimizin Antik Kentimizi programa almalarini büyük bir memnuniyetle karsiladigimizi da ifade etmek isterim. Turistlerin gelmesi dogru bir is yapildigini ve dogru yolda ilerledigimizi göstermektedir. Yerli ve yabanci tüm turistlerimizi bölgemize özellikle davet ediyorum.

Ersin Çelikbas hocamiz baskanliginda yürütülen kazi çalismalari insallah en verimli sekilde devam edecek.” diye konustu.

Kaynak: İHA