FETÖ'nün Usak'taki 'Kadin Yapilanmasi' Davasinda 26 Sanik Için 'Silahli Terör Örgütü Üyeliginden' Ceza Istendi

Usak'ta, Fetullahçi Terör Örgütünün (FETÖ) kadin yapilanmasina yönelik sorusturma kapsaminda 5'i tutuklu 26 sanigin yargilandigi davada mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, tüm saniklarin "silahli terör örgütü üyeligi" suçundan cezalandirilmasini talep etti.

Usak 2. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin durusmasina tutuklu ve tutuksuz saniklar ile avukatlari katildi.

Durusmada sanik, tanik ve avukatlarin beyanlarinin tamamlanmasinin ardindan iddia makami mütalaasini açikladi.

Cumhuriyet savcisi mütalaasinda, tüm saniklarin "silahli terör örgütü üyeligi" suçundan cezalandirilmasini, etkin pismanlik hükümlerinden faydalanan tutuklu saniklar A.J. ile C.B'nin tutuklu kaldiklari süre ve alacaklari ceza göz önüne alinarak tahliye edilmesini, diger tutuklu saniklarin ise mevcut hallerinin devam etmesini talep etti.

Saniklarin avukatlari mütalaaya iliskin savunma için süre istedi.

Tutukluluk halinin devamina karar verilen saniklar B.E, S.A. ve S.B. de örgüt üyesi olmadiklarini savunarak tahliyelerini talep etti.

Sanik ve avukatlarinin mütalaaya iliskin süre talebini kabul eden mahkeme heyeti, tutuklu saniklar A.J. ve C.B'nin yurt disi çikis yasagiyla tahliyesine karar vererek durusmayi erteledi.

Usak Emniyet Müdürlügü ekiplerince 4 Eylül'de Usak merkezli 12 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonda 26 kadin gözaltina alinmis, emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edilen zanlilardan 5'i tutuklanmisti. 28 Haziran Pazartesi'den bu yana devam eden durusmada, saniklar ve avukatlarinin beyanlari alinmis, taniklar dinlenmisti.

Kaynak: AA