Efeler Belediyesi Kurban Pazarlarini Bayrama Hazirliyor

Efeler Belediyesi, Çestepe Mahallesi’nde bulunan hayvan pazarinda gerçeklestirdigi çalismalarla kentin en büyük hayvan pazarini Kurban Bayrami’na hazirliyor. Efeler Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü ekipleri, bu kapsamda hayvan pazarlarinda bölgedeki hayvan hareketlerini kontrol altina alarak, saglikli ve hijyenik kosullarda hayvan alim satiminin ve sevkinin saglanmasi için gerekli tüm tedbirleri aliyor.

Efeler Belediyesi Kurban Pazarlarini Bayrama Hazirliyor


Veteriner Isleri Müdürlügü Kurban Bayrami’nda, görev ve sorumluluk alanindaki hayvan pazarlari ve sehir merkezinde kurulan kurban kesim noktalarinda saglikli ve hijyenik kosullarda kesimin saglanmasi için hazirliklarini sürdürüyor. Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay’in talimatiyla, hayvan pazarinda Veteriner Isleri Müdürlügü, Saglik Isleri Müdürlügü, Temizlik Isleri Müdürlügü, Park ve Bahçeler Müdürlügü ve Fen Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan dört koldan çalisma gerçeklestiriliyor. Kurban Bayrami öncesinde ve bayramda vatandaslarin daha saglikli bir ortamda ibadetlerini yerine getirmeleri için görevli tüm ekipler temizlik, ilaçlama, bakim ve onarim çalismalarini gerçeklestiriyor.

Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, hayvan pazari içindeki ve çevresindeki ihtiyaç duyulan her türlü bakim ve onarim çalismasini gerçeklestirirken, Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri, yabani ot biçimi ve agaç budama islerini yapiyor. Temizlik Isleri Müdürlügü çalisanlarinin titizlikle yürüttügü temizlik çalismalari ile de pazar alani piril piril bir görünüme kavusuyor. Saglik Isleri Müdürlügü ekipleri, sinek ve hasere kontrolünü ele almak için hayvan pazari ve çevresinde ilaçlama çalismalarini gerçeklestiriyor.

Efeler Belediyesi’nden yapilan açiklamada çalismalar sonrasinda hayvan pazarlarina araçlariyla giris yapacak olan vatandaslarin araçlarinin Efeler Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü sorumlulugundaki dezenfeksiyon tünelinden geçirilerek, hijyenik ortamin kaliciligi için dezenfekte edilecegi ve dezenfeksiyon isleminin bayram boyunca sürecegi belirtildi.
Kaynak: İHA