Cumhurbaskani Erdogan, Arifiye'deki Tank Paleti Fabrikasi Çalisanlarina Hitap Etti Açiklamasi (1)

'Fabrikamizin mülkiyeti Hazine'nin, tahsisi Milli Savunma Bakanligimizindir. Yani burasi devletin malidir, tapusu devlettedir, öyle de kalacaktir' 'Hani diyorlar ya 'Katar, Katar, Katar'. Evet Katar buranin finansal ortagidir, yüzde 49'uyla. Yüzde 51 Türk ortaklara aittir' 'Bu fabrikayla ilgili yalan ve iftiralari pervasizca tekrarlayan CHP'nin basindaki bu zat, yargi tarafindan tazminat cezasina da çarptirilmistir' 'Ayni yalanlari sürekli tekrarlayip duruyorlar. Milletimiz bu yalancilari 2023 seçimlerinde bir kez daha sandiga gömerek hak ettikleri cevabi verecektir'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, tank paleti fabrikasinin mülkiyetinin Hazine'de oldugunu belirterek, "Tahsisi Milli Savunma Bakanligimizindir. Yani burasi devletin malidir, tapusu devlettedir, öyle de kalacaktir." dedi.

Arifiye'deki tank paleti fabrikasini ziyaret ederek, buradaki camide cuma namazini kildiktan sonra, fabrika çalisanlarina hitap eden Erdogan, katilimcilarla bir arada olmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Erdogan, fabrikanin 1973'ten bu yana silahli kuvvetlere, orduya hizmet verdigini, yaklasik 4 yil önce tesisi "Birinci Ana Tamir Fabrika Müdürlügü" adiyla Milli Savunma Bakanligi bünyesine aldiklarini animsatarak, ardindan 2019'da Milli Savunma Bakanligi ve buna bagli Asfat ile BMC arasinda imzalanan protokolle fabrikada yeni bir dönemi baslattiklarini vurguladi.

BMC'nin, sermayesinin tamami devlete ait olan Asfat sirketinin isletmecisi konumunda oldugunu belirten Cumhurbaskani Erdogan, söyle devam etti:

"Altini çizerek tekrar ediyorum. Fabrikamizin mülkiyeti Hazine'nin, tahsisi Milli Savunma Bakanligimizindir. Yani burasi devletin malidir, tapusu devlettedir öyle de kalacaktir. Fabrikanin isletmesini yürüten firma Türk firmasidir. Burada çalisan isçilerimizin kadrolari Milli Savunma Bakanligimiza bagli Asfat'ta bulunmaktadir. Dolayisiyla fabrika kadrosundaki hiçbir çalisanimiz hak kaybina ugramamistir. Üretim eskiden oldugu gibi Türk Silahli Kuvvetlerimizin ihtiyaç ve talepleri dogrultusunda askerlerimizin kontrolünde devam etmektedir.. Fabrikayla ilgili her türlü denetim yetkisi Milli Savunma Bakanligimiza aittir. Firmanin yabanci ortagi sadece finansal ortaktir. Hani diyorlar ya 'Katar, Katar, Katar'. Evet Katar buranin finansal ortagidir, yüzde 49'uyla. Yüzde 51 Türk ortaklara aittir."

Erdogan, fabrikanin Türk ortagi Fuat Tosyali'nin firmasinin, Türkiye'nin demir çelikte en önemli sirketlerinden oldugunu dile getirerek, fabrikanin fiili yönetiminde Tosyali Holding disinda bir ortak olmadigini kaydetti.

Fabrikanin isletmesini yürüten Türk sirketinin yönetim yapisinin da yakin zamanda degistigini animsatan Erdogan, artik buradaki çalismalarin ülkenin önde gelen demir çelik sanayicilerinden olan Tosyali Holding tarafindan sürdürülecegini söyledi.

- "Iddiani ispat edemezsen namertsin"

Cumhurbaskani Erdogan, sunlari söyledi:

"Her kim bu fabrikanin satildigini, hele hele yabancilara satildigini iddia ediyorsa bilin ki yalan söylüyor. Yani Bay Kemal isi gücü aksam yalan, sabah yalan. Iste daha yeni. Ne diyor? Katar'in çocuklarini, gençlerini tip fakültesine biz sinavsiz aliyormusuz. Yok böyle bir sey, yok. Buna desek ki gel bunu ispat et. Hangi Katarli ögrenciyi biz üniversitelerimize veya tip fakültesine sinavsiz aldik. Ispat et. Hukukta bir kaide var. Müddei iddiasini ispatla mükelleftir. Eger iddiani ispat edemezsen namertsin. Bunu ispat edeceksin. Yok böyle bir sey, olamaz. Sen bizim gençlerimize hakaret ediyorsun. Saygisizlik yapiyorsun. Bir gün önce bunu açikliyorsun, bir gün sonra imtihanlar var. Böyle bir sey olabilir mi?"

Cumhurbaskani Erdogan, Sakarya Türküsü'nün "Kim diyor suya vurulmaz perçin" dizelerini animsatarak, "Hele hele bu itham üzerinden her kim ülkemizi ve ordumuza iftira atiyorsa bilin ki devlet ve millet düsmanidir. Nitekim bu fabrikayla ilgili yalan ve iftiralari pervasizca tekrarlayan CHP'nin basindaki bu zat, yargi tarafindan tazminat cezasina da çarptirilmistir. Tabii bunlarda yalan söylemek ve iftira atmak konusunda Allah korkusu da kuldan utanma da olmadigi gibi yargi kararlarina saygi da yoktur. Nitekim ayni yalanlari sürekli tekrarlayip duruyorlar. Milletimiz bu yalancilari 2023 seçimlerinde bir kez daha sandiga gömerek hak ettikleri cevabi verecektir." ifadelerini kullandi.

(Sürecek)
Kaynak: AA