Çekmeköy'de 4 Yil Önce Islenen Cinayete Iliskin 2 Süpheli Tutuklandi

Çekmeköy’de 4 yil önce öldürülen Cahit Çetin cinayetine iliskin yürütülen sorusturma kapsaminda organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltina alinan 10 süpheliden 2’si, “kasten öldürme” ve “suç islemek amaciyla kurulan örgüte üye olma” suçlarindan tutuklandi.

Çekmeköy'de 4 Yil Önce Islenen Cinayete Iliskin 2 Süpheli Tutuklandi


Çekmeköy’de 4 yil önce öldürülen Cahit Çetin cinayetine iliskin yürütülen sorusturmada kapsaminda Istanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonlarda 10 süpheli gözaltina alinmisti. Gözaltina alinan avukat A.S.’nin de aralarinda bulundugu 10 süpheli emniyetteki islemlerinin ardindan Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayi’na sevk edilmisti. Savciliktaki ifade islemleri tamamlanan 5 süpheli serbest birakilirken, süphelilerden 5’i ise Anadolu Sulh Ceza Hakimligine gönderildi. Süphelilerden avukat A.S. mahkemedeki sorgusunda, “’Kasten öldürme’ olayinin gerçeklestigi tarihte ben Kusadasi’ndaydim. Üzerime atili suçlamayi kabul etmiyorum. Tutuksuz yargilanmayi istiyorum” dedi.

Diger süpheliler de suçlamalari kabul etmediklerini söyleyerek tutuksuz yargilanmayi talep etti.

2 süpheli tutuklandi

Süpheliler B.B. ile O.B., “kasten öldürme” ve “suç islemek amaciyla kurulan örgüte üye olma” suçlarindan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Avukat A.S.’nin de aralarinda bulundugu 3 süpheli ise, haftada 3 gün imza atma ve yurt disina çikis yasagi seklinde adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA