Beykoz'da Engelli Vatandaslari Darbeden Süpheli Itiraz Üzerine Tutuklandi

Beykoz'da engelli vatandaslari sopa ile vurarak darbeden süpheli, serbest birakilma kararina karsi yapilan itiraz üzerine tutuklandi.

Beykoz Cumhuriyet Bassavciliginin, süpheli Oguzhan A'nin adli kontrol sartiyla serbest birakilmasina yönelik yaptigi itirazin kabul edilmesi üzerine yeniden gözaltina alinan süpheli Oguzhan A, emniyetteki islemlerinin ardindan Anadolu Adalet Sarayi'na getirildi.

Burada itirazi kabul eden Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimligine çikarilan süpheli Oguzhan A. ifadesinde, kendisinin engellilere yardim eden birisi oldugunu savunarak, "Ben sarhos oldugum için tam olayi anlayamadim ve anlatamadim. Kendimi ifade de edemedim. Ancak görüntüyü izledigimde kendimden utandim. Ben böyle bir insan degilim. Çok pismanim. Bu olay sahte alkol içmemden kaynaklandi. Sopa ile Hasan Polat'a vurdum. Sopa degimiz sey ise Polat'in bastonudur. Küfür edip etmedigimi hatirlamiyorum. Benim yaptigim kavgayi baskasi yapsa, ben müdahil olur ayirirdim" ifadelerini kullandi.

Hakimlik, süpheli Oguzhan A'nin "silahla kasten yaralama" suçunu isledigine dair somut deliller bulundugu, adli sicil kaydinin bulunmasi nedeniyle de suç islemeye meyilli oldugu gerekçeleriyle tutuklanmasina karar verdi.

- Olayin geçmisi

Beykoz'da 21 Haziran'da gündüz vakti üstü çiplak halde elinde sopa ile Incirköy Mahallesi Sultaniye Caddesi üzerinde bulunan bir büfeye gelen süpheli Oguzhan A. (36), burada oturan kendisini koruyamayacak sekilde tekerlekli sandalye kullanan Hasan Polat'i defalarca vurarak darbetmisti.

Süpheli Oguzhan A, bu sirada araya girmeye çalisan engelliler Volkan Gider ve Osman Odabas'a da saldirmisti.

Müstekilerin olayin ardindan sikayetçi olmasi üzerine Oguzhan A. gözaltina alinmisti.

Süpheli Oguzhan A'nin yapilan sorgusunda "kullanmak için uyusturucu ve uyarici madde bulundurma", "kasten yaralama", "mala zarar verme", "tehdit", "yagma", "hayvan hirsizligi" gibi suçlardan toplam 24 suç kaydi bulundugu belirlenmisti.

Emniyetteki islemlerinin ardindan Beykoz Adliyesi'ne sevk edilen süpheli Oguzhan A, savcilik ifadesinin alinmasinin ardindan "silahla kasten yaralama" suçundan tutuklanmasi istemiyle nöbetçi hakimlige gönderilmisti.

Beykoz Sulh Ceza Hakimliginde ifade veren süpheli Oguzhan A, olay günü sahte içki içtigini, kendisini çok fazla etkiledigini, müsteki Hasan Polat'in yanina sigara istemeye gittigini, ondan sonra ne yaptigini hatirlamadigini ve pisman oldugunu söyledigi ifade edilmisti.

Beykoz Sulh Ceza Hakimligi, dosya kapsaminda yapilan incelemede tutuklama talebinin ölçüsüz olacagi, istenilen hukuki faydanin adli kontrol tedbiri ile saglanabilecegi gerekçesiyle savciligin tutuklama talebinin reddine karar vermisti.

Hakimlik, süpheli Oguzhan A'nin sorusturma tamamlanincaya kadar "ikametgahinin bulundugu konutunu terk etmemek" seklinde adli kontrol sartiyla serbest birakilmasina hükmetmisti.

Bu karara karsi, Beykoz Cumhuriyet Bassavciligi itirazda bulunmustu.

Itirazin Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimligince kabul edilmesi üzerine süpheli Oguzhan A. yeniden gözaltina alinmisti.

Kaynak: AA