Batman'da Motosiklet Kazalarina Dikkati Çekmek Için Kask Dagitildi

Batman'da motosiklet kazalarina dikkati çekmek ve kask kullanimi artirmak amaciyla sürücülere kask dagitildi.

Valilik, Il Emniyet Müdürlügü ve Il Özel Idaresi tarafindan baslatilan "Batman Kask Kullaniyor" projesi kapsaminda Turgut Özal Bulvari'ndaki bir alisveris merkezinin önünde etkinlik düzenledi.

Vali Hulusi Sahin, Il Emniyet Müdürü Köroglu Kiraç ve Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Isa Çakmak'in katilimiyla gerçeklestirilen programda 80 sürücüye kask hediye edildi.

Sahin, gazetecilere, son dönemde özellikle kurye sisteminin gelismesiyle motosiklet kullaniminin yayginlastigini söyledi.

Motosiklette kask kullanilmadigi takdirde kazalarin ciddi yaralanmalara yol açabildigini dile getiren Sahin, kask kullaniminin yasal zorunluluk oldugunu da vurguladi.

Sahin, bu kültürünün olusmasi için gayret gösterilmesi gerektigini belirterek sunlari kaydetti:

"Bizler de bugün yapmis oldugumuz kampanyayla bir farkindalik hareketiyle Batman sokaklarinda, caddelerinde motosiklet kullanan sürücülerimizin kask kullanmasini tesvik etmeyi amaçliyoruz. Bu hususta Il Özel Idaremiz ile Emniyet Müdürlügümüz destek oldu, 80 adet kaski sembolik olarak hediye ettik. Bu bir baslangiç, bir mesaj. Hedefimiz, trafikteki tüm iki tekerlekli araçlarin sürücülerinin kask kullanmasini saglamaktir. Bu husustaki yasal zorunlulugu da Emniyet Müdürlügümüz ve Jandarma Komutanligi ekipleri takip edecekler. Sürücüler uyarilacak, uyarilara uymayanlara da cezai islem uygulamaktan da geri durmayacagiz. Bugün itibariyla hedefimiz bu farkindaligi saglamaktir."

Kask alan motosiklet sürücüsü Mehmet Nur Gönülaçar da yetkililere tesekkür ederek bundan sonra kask takacagini belirtti.

Kaynak: AA