Basiskele'nin Ilk Ücretsiz Yaz Spor Okulu Için Imzalar Atildi

Basiskele’de kentte spor kültürü ve ahlâkini olusturmak amaciyla gelecegin hazinesi çocuklar ve gençlere yönelik düzenlenecek olan ücretsiz Yaz Spor Okullari için protokol imzalandi.

Basiskele'nin Ilk Ücretsiz Yaz Spor Okulu Için Imzalar Atildi
Basiskele Belediyesi ile Basiskele Kaymakamligi’na bagli Basiskele Ilçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlügü, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü arasinda is birligi saglanarak hazirlanan protokol Basiskele Belediyesi Hizmet Binasi’nda düzenlenen törenle imzalandi. Törene Basiskele Kaymakami Ismail Gültekin, Basiskele Belediye Baskani M. Yasin Özlü, Ilçe Milli Egitim Müdürü Cemil Akkaya, Ilçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Ilçe Müdürü Ferhat Solakoglu ve belediye baskan yardimcilari katildi.

Törende ilk olarak Belediye Baskani M. Yasin Özlü söz alarak, yaz spor okullari hakkinda detayli bilgiler verdi. Çocuklara ve gençlere yönelik hizmet ve yatirimlara hizli bir sekilde basladiklarini söyleyen Baskan Özlü, “Yaklasik bir hafta önce basvurularini aldigimiz yaz spor okullarimizin protokolünü imzalamak için bir araya geldik. 1 Temmuz itibariyle de pandemi kisitlamalarinin da büyük bir ölçüde kaldirildigi bu günlerde önümüzdeki haftalarda yaz spor okullarimizi açacagiz. Geçen hafta Genc-i Âlâ internet sayfamiz üzerinden yaz spor okullarina 4-16 yas araligindaki genç kardeslerim basvurmaya basladilar” dedi.

Belediyesi olarak 4-16 yas araligindaki çocuklara yönelik açilan ücretsiz yaz spor okullari ile kentte bir ilke daha imza attiklarini vurgulayan Özlü, “Açikçasi bekledigimizden daha fazla talep oldu. Çok kisa bir sürede 900’ün üzerinde kayit aldik. Son kayit tarihine kadar bin 500 genç kardesimizin basvuru yapacagini düsünüyoruz. Yaz aylarinda 4-16 yas kardeslerimizin spor etkinlikleriyle verimli ve eglenceli bir zaman geçirecekler. Spor okullarimiza kayit yaptiran bin 500 evladimiza hizmet verecek kapasitemiz var. Devletimizin tüm kurumlariyla, ilçe milli egitim müdürlügümüzün, ilçe gençlik ve spor müdürlügümüzün salonlari ve egitmenleri, servis araçlarimiz her sey, çocuklarimiz için hazir” diye konustu.

Basiskele’nin yetenekli sporcularinin da ortaya çikarilmasini saglayacak Yaz Spor Okullari’nda 9 fakli bransta egitimler verilecegini söyleyen Baskan Özlü en fazla basvurunun yüzme sporuna oldugunu açikladi.

Özlü, “Izcilik kentimiz için çok önemli. Dogal güzellikleri ve yürüyüs parkurlari bakimindan zengin ilçemizde ögrencilerimiz için kamp yerlerimizi hazirladik. Izciligi önemsiyoruz ve bununla ilgili ayrica çalismalar yürütüyoruz. Izcilik ile ilgili yüzlerce kardesimizi izcilik kamplarimizda agirlayarak dogada yasama, dogayi koruma ve doga sevgisini arttiracagiz. Bizim derdimiz gençlerimizin spor yaparken hem eglenmesi hem de ilçemizde küçük yaslarda spor kültürü ve sevgisini kazanmalaridir. Spor okullarimizla evlatlarimizin beden, zihin, bakimlarindan dengeli ve saglikli sekilde gelismis bir kisilige hür ve bilimsel düsünme gücüne, genis bir dünya görüsüne sahip, insan haklarina saygili, topluma karsi sorumluluk duyan âlâ bireyler yetistirilmesine katki sunacagiz. Çocuklarimizi egzersize ve spora yönlendirerek, saglikli yasama destek saglayacagiz. Onlari zararli aliskanlik ve ortamlardan uzak tutacak, ahlâkli, vatan ve millet sevgisiyle dolu bireyler olarak yetismelerini destekleyecegiz” seklinde konustu.

Baskan M. Yasin Özlü, ücretsiz Yaz Spor Okullari’nin kurulmasinda is birligi içerisinde olduklari Basiskele Kaymakami Ismail Gültekin basta olmak üzere Gençlik Hizmetleri ve ilçe Spor Müdürlügü ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’ne tesekkür etti. Baskan Özlü, ayrica tüm imkânlariyla kendilerine destek veren Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Doç. Dr. Tahir Büyükakin’a ve ekibine, emegi geçen herkese sükranlarini ileterek Yaz Spor Okullari’nin ilçeye ve gençlere hayirli olmasini temenni etti.

Konusmalarin ardindan Basiskele Kaymakami Ismail Gültekin ve Basiskele Belediye Baskani M. Yasin Özlü, Basiskele’nin ilk ücretsiz Yaz Spor Okullari için düzenlenen protokolü karsilikli imzaladilar. Basiskele Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü sorumlulugunda Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Basiskele Kaymakamligi’na bagli Gençlik Hizmetleri ve Ilçe Spor Müdürlügü ile Ilçe Milli Egitim Müdürlügü is birligiyle gerçeklestirilecek Yaz Spor Okullari’na son basvuru tarihi 4 Temmuz 2021 Pazar günü olarak belirlendi.
Kaynak: İHA