Bakanlar Kurum Ve Bilgin, Sakarya'da Toplu Açilis Törenine Katildi

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum: 'Insallah önümüzdeki hafta Sayin Cumhurbaskanimizin tesrifleriyle tüm Türkiye'de 19 yilda yaptigimiz 1 milyonuncu konutun anahtar teslimini yapacagiz' Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin: 'Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde, Türkiye'nin her yerinde çok büyük eserler var. Büyük adimlar atiliyor, Türkiye degisiyor'

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, gelecek hafta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in tesrifleriyle 1 milyonuncu konutun anahtar teslimini yapacaklarini söyledi.

Kurum, Sakarya Kadin Dogum ve Çocuk Hastanesi, Akçay Baraji Alternatif Içme Suyu ve Hidroelektrik Santrali, Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yapimi tamamlanan diger projelerin, Cumhurbaskani Erdogan'in katilimiyla düzenlenen açilis töreninde yaptigi konusmada, kentin tarihi bir güne sahitlik ettigini ve yeni eserlerle tanistigini dile getirdi.

Bakan Kurum, yaklasik 2,6 milyar lira degerindeki 157 yatirimin hizmete alindigini, Cumhurbaskani Erdogan'in liderliginde ülke ve millet için gece gündüz çalistiklarini aktararak, sunlari kaydetti:

"Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde yorulmuyoruz. Her gün baska bir sehrin sabahina variyor, her gittigimiz yerde baska bir heyecan kucakliyor, kusaniyoruz. Ilk günkü askla, sevkle hizmet etmeye devam ediyoruz. 81 il, 973 ilçemizde, ülkemizde on yillar sonra Sayin Cumhurbaskanimizin baslatmis oldugu eser siyasetinin en güzel örneklerini ortaya koymanin, bu cennet vatanimiza hizmet etmenin mutlulugunu yasiyoruz. Sehirlerimizi, millet bahçeleri, sosyal konutlar, kentsel dönüsüm projeleriyle tarihi kent merkezlerinin ihyasi, yeni sanayi alanlarimizin insasiyla model sehirler haline getirmek için var gücümüzle çalisiyoruz. Sakarya'miza son 19 yilda 7,6 milyar lira degerinde çevre ve sehircilik yatirimi yaptik."

Sosyal konut ve kentsel dönüsüm projelerinden bahseden Kurum, "2000'li yillarin basindan itibaren Sayin Cumhurbaskanimizin baslattigi sosyal konut seferberliginde yerel mimarinin hakim oldugu mahalle kültürünün, yine orada Ayse ablanin, Fatma ablanin beraber ayni sokakta yasayabildigi, amcalarimizin, teyzelerimizin hatiralarini yine canlandirabildikleri projeler gelistiriyoruz. Insallah önümüzdeki hafta Sayin Cumhurbaskanimizin tesrifleriyle tüm Türkiye'de 19 yilda yaptigimiz 1 milyonuncu konutun anahtar teslimini yapacagiz." diye konustu.

Kurum, bu projeleri ülke genelinde sürdüreceklerini, 81 ilde 81 milyon metrekare yesil alan hedefiyle millet bahçesi projelerini gelistirdiklerini vurgulayarak, Sakarya Stadyumu'nun bulundugu alani da yesil alana ve millet bahçesine çevirdiklerini animsatti.

Toplam 64 bin metrekarelik alanda millet bahçesini vatandaslarin hizmetini sunduklarini belirten Kurum, "Bir millet bahçesini de insallah bugün açiyor olacagiz. Amacimiz, sizlerin duasini almak için gece gündüz çalismaktir." dedi.

- "Sakarya'da önemli eserler ve yatirimlar var"

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin de her alanda önemli çalismalar yürütüldügünü vurguladi.

"Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde Türkiye'nin her yerinde çok büyük eserler var. Büyük adimlar atiliyor, Türkiye degisiyor." diyen Bilgin, Sakarya'da da önemli eserlerin ve yatirimlarin bulundugunu aktardi.

Bilgin, 1999 Marmara Depremi'nin meydana geldigi dönemde Devlet Demiryollari Genel Müdürü oldugunu hatirlatarak, "Sizin bildiginiz demir yollari fabrikasi TÜVASAS, o zaman yerle bir olmustu. Türk-Is Genel Baskani Ergün Atalay ile buraya geldik ve yikilmis bu fabrikayi nasil ayaga kaldiririz diye düsündük. Tabii alternatifler vardi ancak bunlarin hepsi bu fabrikanin kapatilmasi yönündeydi. O gün karar verdim ve bu fabrikayi yeniden yapma sorumlulugunu üstlendim. Bir yil içerisinde fabrikayi yeniden modern bir sekilde ayaga kaldirdik. Bugün aramizda o törene katilanlardan kisiler vardir. Saniyorum ki Sakarya'da yasayanlarin birçogunun mutlaka bir yakini Demiryollarinda çalismistir. O gün o fabrikayi yapmak, insa etmek bize nasip oldu." ifadesini kullandi.
Kaynak: AA