Asirlik Iraz Nine Açiklamasi 'Ermeniler Çocuklari Kaynar Kazanlara Atti'

Adana’nin Saimbeyli ilçesinde 102 yasindaki Iraz Bayram, çocuklugunda Saimbeyli’de Ermenilerin zulüm yaptigini anlatarak, “Kaynar kazan kurdular ve çocuklar o kaynar kazanlara atildi" dedi.

Asirlik Iraz Nine Açiklamasi 'Ermeniler Çocuklari Kaynar Kazanlara Atti'
Saimbeyli’e bagli Gökmenler Mahallesi’nde oglu ve gelini ile birlikte yasayan Iraz nine, vakit namazlarini hiç geçirmeden kiliyor. Isitme sorunu bulunan Iraz ninenin saglikli yasam sirrini aktaran oglu Yusuf Bayram, annesinin hareket ettigini, yogurt ve bol sebze yedigini söyledi.

Bayram, "Su anda annemize biz bakiyoruz. Sükür sagligi yerinde. Annemin birinci özelligi annem su ile yemek yer. Süt, yogurt yer, sebzeyi bol yer. Suan pek is yapamiyor ama bahçelerde gezer. Sebzelere bakar. Ben 77 yasindayim hala ne derse yaparim. Daha hiç birbirimizi gücendirmedi” dedi.

Bir asirdan uzun ömründe ilçesinin kurutulus destanini yasayan tek canli tanik olarak kalan Iraz nine, 9 çocugundan sadece 3’ünün hayatta oldugunu söyledi.



Geçmiste Ermenilerin Saimbeyli’de yaptigi katliamlari dün gibi hatirlayan Iraz nine oglu ve gelinine geçmisin izlerini hatirlatirken yasadigi topraklarin bir top mermisi ile kurtulusuna sahit oldugu anlari anlatti. O gün yasananlari hafizasindan silemeyen Iraz nine, “Ermeniler Saimbeyli merkezine kaynar kazanlar kurmus ve çocuklar o kaynar kazanlara atildi. Gavur geliyor diyerek derede yattik sabah babamin elinden tuttum ve eve geldik. Ve bir top mermisi ile kagni ile gelen bir mermi ile kurtulduk. Allah’a çok sükür kurtulduk. Bebekleri pisirdiler. Müslümanlara yedirmeye çalistilar” diyerek yasananlari anlatti.
Kaynak: İHA