Anadolu Isuzu, 100 Adetlik Moldova Kisinev Ihalesini Imzaladi

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tugrul Arikan: 'Romanya, Bulgaristan ve Litvanya gibi Avrupa'nin birçok sehrinde hizmet veren, Türk mühendisleri tarafindan gelistirilen araçlarimiz ile Moldova Kisinev'de de hizmet sunacak olmak bizlere gurur veriyor'.

Anadolu Isuzu, nisan ayinda katildigi yaklasik 12,7 milyon avro tutarindaki Moldova Kisinev ihalesini kazanarak sözlesmeyi imzaladi.

Anadolu Isuzu'dan yapilan açiklamaya göre, Anadolu Isuzu, AR-GE merkezinde Türk mühendisler tarafindan gelistirilen ve Anadolu Isuzu'nun fabrikasinda üretilen araçlariyla ihracat pazarlarindaki varligini gün geçtikçe artiriyor.

Sirket, Moldova Kisinev Belediyesi'nin 2021 yilinda açmis oldugu 100 adet otobüs alimina iliskin ihaleyi kazanarak Avrupa'da toplu tasima ihalelerinin aranilan ismi oldugunu bir kez daha kanitladi. Ihale, 2021 yili içerinde 100 araçlik Citiport teslimati ve bu araçlarin satis sonrasi hizmetlerinin yerine getirilmesini kapsiyor.

Anadolu Isuzu, 2019 yilindan itibaren gerçeklestirdigi teslimatlari ile aktif olarak yer aldigi Moldova pazarinda, Citiport araçlari ile Moldova halkina konforlu ve modern bir toplu tasima hizmeti saglayacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tugrul Arikan, sirketin ticari araç sektöründe hem teknolojiye uyum saglayan hem de teknolojiyi yönlendiren konumuyla global bir marka olma yolunda hizla ilerledigini belirterek, "Romanya, Bulgaristan ve Litvanya gibi Avrupa'nin birçok sehrinde hizmet veren, Türk mühendisleri tarafindan gelistirilen araçlarimiz ile Moldova Kisinev'de de hizmet sunacak olmak bizlere gurur veriyor." ifadesini kullandi.
Kaynak: AA