Altinin Gram Fiyati 497 Lira Seviyesinden Islem Görüyor

Çeyrek altin 805 lira, Cumhuriyet altini 3.296 liradan satiliyor

Altinin gram fiyati, güne yükselisle baslamasinin ardindan 497 lira seviyesinde islem görüyor.

Dün altinin ons fiyatindaki yükselise karsin, dolar kurundaki düsüsün etkisiyle deger kaybeden altinin gram fiyati, günü de önceki kapanisin yüzde 0,1 altinda 495,0 liradan tamamladi.

Altinin gram fiyati, bugün ise yükselise geçerek saat 11.25 itibariyla önceki kapanis seviyesine göre yüzde 0,5 artisla 497,4 liradan islem görüyor. Ayni dakikalarda çeyrek altin 805 lira, Cumhuriyet altini da 3.296 liradan satiliyor.

Altinin ons fiyati ise yükselisini üçüncü güne tasimasinin ardindan su dakikalarda önceki kapanis seviyesinin yüzde 0,3 üzerinde 1.782,4 dolardan alici buluyor.

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda görülen delta varyantinin yayilimina iliskin endiseler ile para politikalarinin seyrine dair belirsizliklerin sürmesinin, altinin ons fiyatini destekledigini söyledi.

Bu kapsamda bugün ABD'de açiklanacak tarim disi istihdam ve issizlik oraninin yatirimcilara rehberlik etmesi açisindan kritik önemde oldugunu vurgulayan analistler, ayrica Avrupa Merkez Bankasi Baskani Christine Lagarde'in açiklamalarinin da takip edilecegini bildirdi.

Analistler, teknik olarak altinin ons fiyatinin yeniden 1.760-1.790 dolar bandinda hareket etmeye devam ettigine dikkati çekerek, bandin hangi yönde kirilacaginin bundan sonraki seyir açisindan önem tasidigini kaydetti.

Kaynak: AA