Aliaga Cumhuriyet Bassavcisi Salman'a Veda Yemegi

Van Cumhuriyet Bassavci Vekilligi görevine atanan Aliaga Cumhuriyet Bassavcisi Hikmet Salman, düzenlenen programla Aliaga’ya veda etti.

Aliaga Cumhuriyet Bassavcisi Salman'a Veda Yemegi
Hâkimler ve Savcilar Kurulu (HSK) yaz kararnamesi ile Aliaga Cumhuriyet Bassavcisi Hikmet Salman, Van Cumhuriyet Bassavci Vekilligi görevine atanirken, Bingöl Cumhuriyet Savcisi Mehmet Imir ise Aliaga Cumhuriyet Bassavciligi görevine atanmisti. Van Cumhuriyet Bassavci Vekilligi görevine atanan Aliaga Cumhuriyet Bassavcisi Hikmet Salman, Mardin Hakimligine atanan 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Savas Karatosun ile emekli olan Yazi Isleri Müdürü Sema Koniçe, Zabit Katibi Serpil Aydiner ve Adliye memurlarindan Ercan Bolat için veda yemegi düzenlendi.

Düzenlenen veda yemegine Cumhuriyet Bassavcisi Hikmet Salman ve Aliaga Adliyesi personelinin yani sira; Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Garnizon Komutani Albay Faruk Altun, Ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Balikçioglu, Ilçe Saglik Müdürü Özkan Orhun, Aliaga Devlet Hastanesi Bashekimi Yalçin Koçyigit ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Erdogan Akyüz katildi.



“Burada görev yaptigimiz için kendimizi sansli hissediyoruz”

Programda bir veda konusmasi yapan Cumhuriyet Bassavcisi Hikmet Salman, "2018 yilinda Aliaga’da göreve basladim. Yaklasik 3 yillik bir görev süremiz oldu. Aliaga her yönüyle; dogasi, insanlari ve imkanlari açisindan çok güzel bir yer. Bir insanin beklentilerini fazlasiyla karsilayabilecek bir yer olmasi sebebiyle biz burada görev yaptigimiz için kendimizi sansli hissediyoruz. Burada güzel dostluklarimiz ve uyumlu bir çalisma ortamimiz oldu. Bunda hepinizin katkisi var. Kisaca bir örnek vermek gerekirse, görev yaptigimiz 2018 yili Agustos ayindan bu yana Cumhuriyet Bassavciligimiza toplam gelen ve devraldigimiz sorusturma sayisi olan 36 bin 341 sorusturmadan yaklasik 32 bin 000 sorusturmayi sonuçlandirdik. Bu, Aliaga’da bu zaman kadar çikarilan is sayisi konusunda bir rekor olsa gerek. Insallah bundan sonraki görev yerlerimizde de ayni basari ve azimle hizmet etmeye devam edecegiz. Çalistigimiz bu süre boyunca destegini esirgemeyen basta hakim ve savci meslektaslarimiz, adliye personelimiz, kolluk görevlilerimiz olmak üzere hepinize tesekkür ediyorum. Hepinizden haklarinizi helal etmenizi istiyorum. Bende hakkiniz varsa da helal olsun" dedi.



Tesekkür plaketi

Belediye Baskani Serkan Acar da, hizmetlerinden dolayi Hikmet Salman’a tesekkür plaketi verdi. Mardin Hakimligi’ne atanan 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Savas Karatosun ile emekli olan Yazi Isleri Müdürü Sema Koniçe, Zabit Katibi Serpil Aydiner ve Adliye memurlarindan Ercan Bolat’a da sirasiyla plaketleri takdim edildi.
Kaynak: İHA