AK Parti Genel Baskan Vekili Kurtulmus Açiklamasi 'Türkiye'nin Seçim Tarihi Haziran 2023'Tür'

AK Parti Genel Baskan Vekili Numan Kurtulmus, tüm kamuoyu arastirmalarinda AK Parti’nin birinci parti oldugunu belirterek, “Türkiye’nin seçim tarihi Haziran 2023’tür” dedi.

AK Parti Genel Baskan Vekili Kurtulmus Açiklamasi 'Türkiye'nin Seçim Tarihi Haziran 2023'Tür'
AK Parti Genel Baskan Vekili Numan Kurtulmus, partisinin Denizli Genisletilmis Il Danisman Meclisi Toplantisi için Denizli’ye geldi. Toplanti öncesi AK Parti Il Baskanliginin düzenlendigi kahvalti programina katilan Kurtulmus, gündeme dair açiklamalarda bulundu. Türkiye’nin pandemi döneminde en güçlü ekonomilerden biri oldugunu belirten Kurtulmus, “Türkiye çok sükür pandemi sirasinda üretim ekonomisi en güçlü ülkelerden biri oldu. Hem kapasite kullanim orani hem de Türkiye’nin bu süreçteki ihracat orani bakimindan kayda deger gelismeyi takip ettigimizi ifade etmek isterim. Türkiye pandemi sartlarinin en agir seyrettigi dönemlerde bile Dogu Akdeniz’deki hak ve menfaatlerini korumak için her türlü tedbiri almis, Libya hükümetiyle yaptigi is birligi anlasmasi çerçevesinde münhasir ekonomik bölgeler ile Akdeniz’de egemenlik haklarini tescil ettirmistir. Ayrica dogal gaz, petrol arama faaliyetlerini yaparak Akdeniz’deki varligimizi, ayni zamanda Karadeniz’deki aramalarla hidrokarbon arama faaliyetlerini çok tutarli bir sekilde sürdürmüstür” dedi.

Reform elestirilerine deginen Kurtulmus, “Bazen muhalefetten diyorlar ya ’19 yildan beri iktidardasiniz niye reform yapiyorsunuz?’ Bu arkadaslar millet ve devlet yönetmenin ne oldugunu bilmedigini için reformu kitaplarda yazan statik bir sey saniyorlar. Reform günlük hayatin içerisinde var olan halkin talebini, arzularini siyaseten karsilama programlaridir. Zaten bu adimlari atmiyorsaniz eski Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) oldugu gibi statükocu bir parti olursunuz. Geçmiste kalirsiniz. CHP hala bu statükoculugunu üzerinden atamadigi için bu reform adimlarini da anlayamiyorlar” diye konustu.



“Kadina ve çocuga karsi cinsel ve siddet suçlari insanlik suçudur”

Sikça gündeme gelen kadin ve çocuk istismar, siddet ve taciz suçlarina iliskin Kurtulmus, bu suçlarin insanlik suçu oldugunu söyledi.

Kadina karsi siddet uygulayanlarin hiçbir mazeretin arkasina siginamayacagini belirten AK Parti Genel Baskan Vekili Kurtulmus, “Kadina karsi siddet uygulayan hiçbir mazeretin arkasina siginamaz. Toplumsal olarak da müsaade etmeyiz. Ama ne yazik ki her gün duydugumuz siddet ve istismar olaylarinin engellenebilmesi için topyekün neler yapilabilir onu da saymayacagim. Onlarca eylem yapilmis ve çok önemli mesafeler alinmistir. Bir tek kadinimiza dahi kimsenin elinin kalkamayacagi bir Türkiye’yi olusturmak boynumuzun borcudur. Bunun için bu 4. Eylem Paketi önemli bir reform paketi olarak Türkiye’nin gündemine gelmistir. Bu iktidarin tutarli tavri” ifadelerini kullandi.

AK Parti açik ara birinci partidir”

Erken seçim çagrilarina da cevap veren Kurtulmus, “Bu anlamdaki reformcu tavri ortaya çiktikça muhalefetten sürekli erken seçim çagrilari geliyor. Bu erken seçim çagrilariyla birlikte maalesef Türkiye siyasetinde daha önce hiç görmeyecegimiz sekilde yalan siyaseti daha fazla artiyor ve hatta tehdit siyasetine baslamis durumdalar. Türkiye’de kamu görevini yapan, millet adina milletin verdigi yetkiyi kullanarak kamuya hizmet eden görevlileri, bürokratlari, ilgili kisileri tehdit ederek siyasete onlarin gözlerini yildiracak ve hükümetin elini zayiflatacak bir tutum içerisinde olacaklarini zannediyorlar. Bütün bunlarin hepsi bosadir. Erken seçim meselesine buradan bir kere daha Denizli’den ifade etmek isterim ki Türkiye’nin seçim tarihi Haziran 2023’tür. Insallah bir yil sonra da, 2024’de yerel seçimleri yapacaktir. AK Parti küçülüyor falan diyenlere de sunu bir kez daha hatirlamak isterim; hangi kamuoyu anketini getirirseniz getirin hepsinde AK Parti açik ara birinci partidir” dedi.



“Bizim siyasetteki en büyük zaafimiz karsimizdaki rakibimizin halidir”

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu’nu topa tutan Kurtulmus, “Geçtigimiz hafta iki tane önemli yalan. Ben siyaseten böyle bir polemik üslubunu asla benimsemem ama bunu söylemeyi de bir vazife olarak degerlendiriyorum. Tamda milyonlarca ögrencimizin üniversite sinava girmesine bir gün kala Katarli ögrencilere tip fakülteleri açiktir dedikodularini tasarlayarak ‘Gelip tip fakültesine girecekler’ yalanini söyleyen bir ana muhalefet partisi genel baskani var. Bizim siyasetteki en büyük zaafimiz karsimizdaki rakibimizin halidir. Eger Kiliçdaroglu bunu bilmeyerek söylediyse Allah askina özür dilemek bu kadar mi zor. Üzerinden bir hafta geçmistir. ‘Efendim kusura bakmayin. Bu askeri tip alaninda bir isbirligi protokolüymüs. Sadece Katar’la degil, onlarca ülke ile yapilan ve halen devam eden bir anlasmaymis, bana yanlis bilgi verdiler, özür dilerim ey millet’ dese vallahi söyleyecek sözümüz yok. Maalesef yine bir haber sitesi, muhalefet çevrelerinin alip kabartarak gündeme getirdigi bir dernegin Istanbul’daki hiç ögrenci olmayan yurdunda televizyon çekimlerinde kullanilan maket silahlari göstererek, ’Dernegin kiz yurdunda silahlar var. Bu silahlar tasindi’ diye haber yapacak kadar alçaldi. Sonra da bu haber muhalefet çevrelerince yayiliyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA