66 Yasindaki Fatma Teyzenin Dolandiricilara Kaptirdigi Parayi Jandarma Teslim Etti

Nevsehir’in merkez ilçeye bagli Göreme beldesinde 66 yasindaki Fatma Köse’nin dolandiricilarca alinan 255 bin lirasi; süphelileri yakalayan Il Jandarma Komutanligina bagli ekipler tarafindan Fatma Köse’ye teslim edildi.

66 Yasindaki Fatma Teyzenin Dolandiricilara Kaptirdigi Parayi Jandarma Teslim Etti
Nevsehir’in merkez ilçeye bagli Göreme beldesine ikamet eden 66 yasindaki Fatma Köse 112 ihbar hattini arayarak kendisini kamu görevlisi olarak tanitan süphelilerin oglunun terör örgütüne üye yapildigi ve dava açildigini belirterek 255 bin lira degerinde para ve ziynet esyalarini alarak dolandirildigini ihbar etti. Il Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan yasli kadini dolandiran süphelilerin A.T. ve E.Y. oldugu belirlenmesinin ardindan yapilan takip sonrasi Kayseri istikametine gittikleri tespit edildi. Süpheliler Il Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan kullandiklari araç ile birlikte dolandiricilik olayina konu para, altin ve dövizler ile birlikte yakalanarak gözaltina alindi. Il Jandarma Komutanligi Merkez Ilçe Komutani Adem Akgümüs ve beraberindeki jandarma ekipleri tarafindan Göreme’de evi ziyaret edilen Fatma Köse’ye dolandirilan parasi teslim edilirken 66 yasindaki Köse’nin mutlulugu görülmeye degerdi.

Fatma Köse’ye dolandirildigi parasini teslim eden Merkez Ilçe Komutani Yüzbasi Adem Akgümüs ziyaret esnasinda dolandiricilara karsi bir kez daha uyardi. Akgümüs, “Yaklasik 2 gün önce kendilerini kamu görevlisi olarak tanitip sizleri dolandirmak suretiyle almis olduklari paralari Il Emniyet Müdürlügü ve Jandarma Komutanligina bagli ekiplerimiz ortak çalismada sahislari tespit etti. Sahislar mahkemeye sevk edildi. Bunlardan biri tutuklandi diger sahis ise adli kontrol sartiyla serbest kaldi. Bugün de sizlerin huzurunda sizlerin vermis oldugu yaklasik 255 bin tutarinda altin, döviz ve Türk Lirasindan mevcut olan bu paralari sizlere teslim etmeye geldik. Bundan sonrada kimseye kendilerini kamu görevlisi olarak tanitan hiç kimseye itibar etmeyin. Bu tür durumlarda 112 ihbar hattini arayarak gerekli ihbarlari vermenizi istiyoruz. Bunula geçmis olsun. Bu paralarin tamami burada. Tekrar geçmis olsun” dedi.

Dolandiricilara 255 bin lira kaptiran 66 yasindaki Fatma Köse ise açiklamasinda "Ben 3 gün önce komsularimi hirsizlara karsi uyardim ama ben kapildim" derken jandarma ve polis ekiplerine parasini bulduklari için tesekkür etti. Köse, “Ben onlarin içeriden çikmasini istemiyorum. Çünkü benim canim çok yandi. Beni çok tehdit ettiler. Eviniz çok kötü aranacak, oglunuz bizim elimizde birakmayacagiz, ne var ne yok bize verin yoksa oglunuz birakilmayacak. Ben çok korktum. Jandarmamizdan, polisimizden Allah razi olsun. Ben bugün arasinlar para vermem artik. 3 gün önce ben komsumu uyardim. Gelinler hirsizlar dolasiyormus kapinizi açik tutmayin dedim. Ama ben yakalandim. Ben de oglunuz elimizde dedikleri için yakalandim. Bilemedim. Ben o gün nasil kapildim anlamiyorum” diye konustu.

Jandarma ekipleri tarafindan yakalanan dolandiricilardan A.T. sevk edildigi adli makamlarca tutuklanarak Nevsehir E Tipi Kapali Cezaevine gönderilirken diger süpheli E.Y. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA