(Özel)- Sürüne Sürüne Girdigi Sinavdan Ögretmen Olarak Çikti

Geçtigimiz yillarda KPSS’ye yetismek için sinav yerine kosarken giris kapisina geldigi esnada yere düsen Yasemin Demir, sosyal medyada gündem olmustu. Yere düsmesine ragmen pes etmeyip sinava girmeyi basaran ve su an edebiyat ögretmeni olarak görev yapan Demir, Pendik’te yasayan ailesinin yanina geldigi ziyarette yasadigi o zor dakikalari anlatti.

(Özel)- Sürüne Sürüne Girdigi Sinavdan Ögretmen Olarak Çikti


2018 yilinda yapilan KPSS’de sinava girecegi okula vaktinde yetismek için Ordu’dan Samsun’a dogru yola çikan Yasemin Demir, yolda karsilastigi sorunlar nedeniyle sinav yerine geç kalacagini düsündü. Uzun bir süre boyunca çok fazla çalisarak emek verdigi sinava yetisemeyecegini düsünen Demir, yasadigi stresle okul kapisi önünde sinava geç kaldigini sandi. Yasadigi kaygi ve yorgunluk sonrasi yere kapaklanan Yasemin Demir, çevredekilerin ‘sinava geç kalmadin’ telkinlerini bile duymamisti. Kisa sürede kendini toparlayarak sinav salonuna vaktinde yetisen Demir, azminin karsiligini alarak sinavda basarili oldu ve ögretmen olarak göreve basladi.



Su an Sanliurfa Viransehir’de Türk Dili ve Edebiyati ögretmenligi yapmakta olan Yasemin Demir, Pendik’te ziyaretine geldigi ailesinin yaninda, yasadigi kaygi dolu o günü anlatti. Sosyal medyada yayilan görüntüleri nedeniyle alay konusu oldugunu ve bundan rahatsizlik duydugunu belirten Yasemin Demir’in bu süreçte en büyük destekçileri ise ögrencileri oldu.

“3 kilometrelik yolu kosmak zorunda kaldim”

Görüntülerinin sosyal medyaya düsmesi sonrasi zor günler yasadigini belirten Yasemin Demir, “O gün aslinda her sey siradan baslamisti. Sinav için yola çikmistim fakat ayni gün ayni güzergahta bisiklet turu varmis. Sinav günü olunca trafik yogunlugu da olustu. Ben sinav yerime 3 kilometre kalinca yetisemeyecegim korkusuyla arabadan inerek 3 kilometrelik yolu kosmak zorunda kaldim. Sinav kapisina da gelince hem heyecan hem de yorgunluktan bir anda yere yigildim. Içeriye sürünerek girmek zorunda kaldim” dedi.



“Emegin sovu olmaz”

Su siralar Sanliurfa’daki bir lisede edebiyat ögretmenligi yapan Demir, “Video sosyal medyaya düsünce insanlar benim sov olsun diye öyle yaptigimi söylediler. Halbuki öyle bir amacim kesinlikle yoktu. Hali hazirda KPSS için 3 yildir hazirlaniyordum. Bölümüm edebiyatti, oldukça zor bir alandi. O telasimin nedeni vermis oldugum emeklerimdi. Emegin sovu olmaz bence. Ögrencilerimin birçogunun aslinda bu olaydan haberi yoktu. Son paylasimlarla birlikte onlarda ögrendi ve bana destek oldular. Ben artik yapilan elestirileri ciddiye almiyorum. Beni elestiren insanlar umarim bir gün emegin önemini ve emek vermeden bir seylerin olmayacagini kavrarlar” diye konustu.

Kaynak: İHA