Nevsehir'de Mescid-I Aksa'ya Yapilan Baskina Tepki

Nevsehir'de Israil polisi korumasindaki fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskin düzenlemesi ile Harem-i Serif ve isgal altindaki Dogu Kudüs'te yasanan gerginlik kinandi.

Bekir Efendi Cami önünde, Genç IHH Nevsehir Teskilati öncülügünde bir araya gelen sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri Israil’in saldirilarina tepki gösterdi.

Genç IHH Il Teskilati Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Yel, Mescid-i Aksa’nin Kurban Bayrami arifesinde yeniden saldirilara maruz kalmasinin kabul edilemez oldugunu belirtti.

Israil'in benzer saldirilarinin kroniklesmis bir sorun haline geldigini vurgulayan Yel, tüm Müslümanlarin ortak bir durus ve direnisle siyonist saldirilara tepki göstermesi gerektigini ifade etti.

Israil'in dünyaya kötülük yayan bir isgal devleti oldugunu belirten Yel, sunlari kaydetti:

"Bugün Israil, Müslüman cografyalarin tam kalbinde, bizatihi kötülük timsali olarak durmaktadir. Bu kötülüge karsi kalbimizle bugz etmekle beraber, elimizle ve dilimizle yapmaya güç yetirecegimiz pek çok sey bulunmaktadir. Uluslararasi kurum, kurulus, haber yayincilari, sanatçilar, siyasetçiler, güvenlik kurumlari, teskilatlar, organizasyonlar gibi mekanizmalari dogru sekilde harekete geçirecek kamuoyu baskisi olusturmak, tüm Müslüman alemi için acil bir gerekliliktir. Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün akibetini yalnizca orada yasayan Filistinlilerin omuzlarina yüklememeli, her bir Müslüman, zamanin ve sartlarin ruhuna münasip sekilde Kudüs ruhunu ortaya koymasini bilmelidir."

Kaynak: AA