Çocuklarin Korkuyu Yenmesi Için Tüm Duvarlara Çizgi Film Karakterleri Çizildi

Aksaray’da yapimi tamamlanan ve önümüzdeki günlerde açilisi yapilacak olan Egitim ve Arastirma Hastanesinin çocuk bölümlerinin tüm duvarlari çocuklarin korkularini yenmesi için çizgi film karakterleriyle süslendi.

Çocuklarin Korkuyu Yenmesi Için Tüm Duvarlara Çizgi Film Karakterleri Çizildi
Aksaray Üniversitesi Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim-Is Anabilimi Dali, Aksaray Saglik Müdürlügü ve Aksaray Egitim Arastirma Hastanesi isbirliginde gerçeklestirilen ortak çalisma ile yeni açilacak olan ek hizmet binasinin çocuk bölümlerinde çocuklarin hastaneye gediklilerinde korkularini yenmesi için çizgi film karakterleri çizilerek boyandi. Aksaray Valisi Hamza Aydogdu kisa süre sonra hizmete girecek Aksaray Egitim ve Arastirma Hastanesi ek binasinda incelemelerde bulundu. Çocuk servislerini gezen Vali Aydogdu, çocuk acil, poliklinik ve ara koridorlarinda yapilan boyama çalismalari hakkinda bilgi aldi. Koridor duvarinda boyama yapan Vali Aydogdu, yapilan çalismalari çok begendigini belirterek, Resim-Is Egitimi Anabilim Dali Baskani Semra Kiliç Karatay ve ögrencilerini tebrik etti.

Çocuklarin hastaneye geldiginde korkmayacaklarini belirterek herkesin güzel ve rengarenk bir hastane ile karsilasacagini belirte Vali Aydogdu, “Hocalarimiz ve ögrencilerimiz yeni açilacak hastanemizin ek binasi girisi, çocuk acil servis ve poliklinik odalarina çok güzel resimler yapmislar. Öyle güzel resimler yapmislar ki hastaneye degil de yasam merkezine girmis gibi hissediyorsunuz. Buraya gelen çocuklar gerilimleri alacak bir ortamla karsilasacaklar” dedi.

Aksaray Üniversitesi Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü Resim-Is Anabilimi Dali Baskani Semra Kiliç Karatay ise, “Çocuklar hastaneye geldigi andan itibaren dikkatlerini çekecek onlarin da çok sevdigi karakter ve kahramanlarla karsilasacaklar. Enjeksiyon odalari, doktor muayene odalari gibi çocuklarin korktugu odalarda da onlarin dikkatini çekecek, korku ve endiselerini merakli bakislarina birakacak karakterler çalisildi. Tibbi müdahale veya tedavi için hastaneye gelen çocuklar bu korku ve endiselerini hastane duvarlari ve her kösede farkli bir çizgi film karakteri ile yenecekler” diye konustu.

Kaynak: İHA