Yol Ortasindaki Yarali At Basarili Operasyonla Kurtarildi

Gaziantep’te ayagindan yarali oldugu için yol ortasinda kaderine terk edilen at, itfaiye ekiplerinin basarili operasyonu ile kurtarilarak, hayvanat bahçesine götürüldü.

Yol Ortasindaki Yarali At Basarili Operasyonla Kurtarildi
Gaziantep’in Sehitkamil ilçesine bagli Seyrantepe Mahallesi Abdulkadir Konukoglu Bulvari’nda orta refüjde bulunan ve yarali haldeki at saatlerce kurtarilmayi bekledi. Yarali oldugu için ayaklarinin üzerine basamayan ve sahibinin de çaresizce basinda bekledigi at, vatandaslarin Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’in ulasilmasinin ardindan kurtarildi. Fatma Sahin’in talimati dogrultusunda olay yerine giden ekipler, asiri sicaklarda yol ortasinda yatan at için zorlu bir operasyona basladi.

Belediye veterinerlerinin ilk müdahalesinin ardindan sakinlestirici vurulan at, itfaiye aracinin vinci yardimi ile havaya kaldirildi. Ekiplerin de de destegi ile yarali at, olay yerine getirilen bir kamyonun kasasina yerlestirildi.

At sahibinden ekiplere tehdit

Ekiplerin olay yerine gidene kadar atin basinda bekleyen atin sahibi ise kurtarma operasyonuna baslayan ekipleri tehdit etti. Atin götürülmesini istemeyen sahis, olay yerine çagrilan kolluk kuvvetleri tarafindan sakinlestirildi. Uzun ve yorucu bir çalismanin ardindan tedavi altina alinan at, Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ndeki Hayvanat bahçesinde tedavi altina alindi.

2 aylik bir tedavi sürecine tabi olacagi belirtilen at, bundan sonraki yasamini Gaziantep Hayvanat Bahçesinde olusturulacak özel bölümde sürdürecek.
Kaynak: İHA