Van'da Selden Etkilenen Mahallelerde Çalismalar Sürüyor

Van Büyüksehir Belediyesi, Ercis ve Baskale ilçelerinde selden zarar gören bölgelerde hayatin normale dönmesi için tüm imkânlariyla seferber oldu.

Van'da Selden Etkilenen Mahallelerde Çalismalar Sürüyor
Van’da iki gündür etkili olan saganak yagis sonrasi Ercis ve Baskale ilçelerinde yasanan sellerden etkilenen mahallelerde Van Büyüksehir Belediyesinin baslattigi çalismalar sürüyor. Yagis sonrasi harekete geçen ekipler, selden etkilenen yaklasik 27 mahallede çalisma yürütüyor. Ekipler, iki ilçenin selden etkilenen mahallelerinde çamur temizliginin yani sira tahrip olan mahalle ve arazi yollarinda da onarim çalismasi yapiyor.

Büyüksehir 7/24 görev basinda

Her iki ilçede yasanan sel felaketi sonrasi 10’larca araç ve personelle 7/24 çalisma yürüten Van Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Dairesi Baskanligina bagli ekipler, Ercis’in Çimen, Kirkdegirmen, Tekler, Bayramli, Tasevler, Üçogul, Çetintas, Bucakönü, Kirpinar, Kizilören, Gergili, Akbas, Bozyaka Çelebibag mahalleleri ile Baskale ilçesine bagli Bölekli, Savas, Albayrak, Yukari Dikmen, Yurttepe, Tinazli, Mahmudabat, Tahil, Tokluca, Sallidere, Yolmaçayir, Güleçler, Kizilca mahalleleri ve bu mahallere bagli mezralarda çalismalarini araliksiz devam sürdürüyor.

“Felaketin ilk anindan itibaren büyüksehir yanimizda”

Yasanan sel afetinin ilk anindan itibaren Van Büyüksehir Belediyesinin tüm imkânlariyla yanlarinda olduklarini belirten Ercis’in Tekler Mahalle Muhtari Seref Deniz, "Büyüksehir ekiplerine çalismalarindan ötürü tesekkür ediyoruz. Ekipler, mahalle yollarimizda ve mahallemizin içinde olusan çamurlari temizledikten sonra simdi de tarim arazilerimizin yollarinda çalisma yapiyorlar. Insallah hep birlikte selin zararlarini silecegiz" dedi.

Kirkdegirmen Mahalle Muhtari Yakup Akbas ise devletin bu süreçte yanlarinda olmasindan büyük mutluluk duyduklarini vurguladi.

Yagislarin etkili oldugu Baskale ilçesine bagli Belekli Mahallesi Muhtari Suat Kiliç ise 2 saat içerisinde sel sularinin mahallede ciddi hasar olusturdugunu belirterek, “Zararlarimiz büyük. Mahallemizde çok sayida hayvanimiz telef oldu. Ahirlar ile bazi evlerimiz yikildi. Van Büyüksehir Belediyesi ve diger kurumlar mahallemizde çalismalarini sürdürüyor. Bizleri böyle bir zamanda yalniz birakmayan devlet büyüklerimize ve emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Yagisin basladigi ilk andan itibaren Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in talimatiyla harekete geçtiklerini ifade eden Büyüksehir Belediyesi Baskale Santiye Sefi Ümit Aslan, sel olaylarinda can kaybinin yasanmadigini fakat maddi hasarin büyük oldugunu belirtti.

Aslan, “Bayramdan önce çalismalarimizi arttirarak bayramda herhangi bir magduriyet yasanmamasi için yogun bir sekilde çalisiyoruz. Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreterimiz Mehmet Fatih Çelikel’in koordinasyonuyla ekiplerimiz geceli gündüzlü çalismalarini sürdürüyor. Insallah iki ilçemizde de çalismalarimizi en kisa sürede tamamlamayi hedefliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA