Van Büyüksehir Belediyesi, Selden Etkilenen Mahallelerde Çalismalarini Sürdürüyor

Van Büyüksehir Belediyesi, Ercis ve Baskale ilçelerinde selden zarar gören bölgelerde hayatin normale dönmesi için imkanlarini seferber etti.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, kentte etkili olan saganak sonrasi Ercis ve Baskale ilçelerinde meydana gelen sellerden etkilenen 27 mahallede belediye ekipleri çalisma yürütüyor.

Ekipler, selden etkilenen mahallelerde çamur temizliginin yani sira tahrip olan mahalle ve arazi yollarini da onariyor.

Sel afetinin ilk anindan itibaren Büyüksehir Belediyesinin tüm imkanlariyla yanlarinda oldugunu belirten Ercis'in Tekler Mahalle Muhtari Seref Deniz, "Büyüksehir ekiplerine çalismalarindan ötürü tesekkür ediyoruz. Ekipler, mahalle yollarimizda ve mahallemizin içinde olusan çamurlari temizledikten sonra simdi de tarim arazilerimizin yollarinda çalisma yapiyor. Hep birlikte selin zararlarini silecegiz." ifadelerini kullandi.

Kirkdegirmen Mahalle Muhtari Yakup Akbas ise devletin bu süreçte yanlarinda olmasindan büyük mutluluk duyduklarini vurguladi.

Yagislarin etkili oldugu Baskale ilçesine bagli Belekli Mahallesi Muhtari Suat Kiliç ise 2 saat içerisinde sel sularinin mahallede ciddi hasara yol açtigini ifade ederek, "Zararlarimiz büyük. Mahallemizde çok sayida hayvanimiz telef oldu. Ahirlar ile bazi evlerimiz yikildi. Büyüksehir Belediyesi ve diger kurumlar mahallemizde çalismalarini sürdürüyor. Bizleri böyle bir zamanda yalniz birakmayan devlet büyüklerimize ve emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz." diye konustu.

Yagisin basladigi ilk andan itibaren Vali ve Büyüksehir Belediye Baskanvekili Mehmet Emin Bilmez'in talimatiyla harekete geçtiklerini ifade eden Baskale Santiye Sefi Ümit Aslan, sel olaylarinda can kaybinin yasanmadigini ancak maddi hasarin büyük oldugunu belirtti.

Aslan, bayramda her hangi bir magduriyet yasanmamasi için çaba gösterdiklerini kaydederek, "Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreterimiz Mehmet Fatih Çelikel’in koordinasyonuyla ekiplerimiz geceli gündüzlü çalismalarini sürdürüyor. 2 ilçemizde de çalismalarimizi en kisa sürede tamamlamayi hedefliyoruz." dedi.

Kaynak: AA