Mikonos Adasi'nda Kovid-19 Vaka Sayilarindaki Büyük Artis Sebebiyle Özel Önlemler Alindi

Yunanistan’in önemli turizm merkezlerinden Mikonos Adasi’nda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayilarindaki büyük artis sebebiyle sokaga çikma yasagi getirilmesi ve eglence yerlerinde müzik yayininin durdurulmasi üzerine Ada sessizlige büründü.

Yerel Yunan basinindaki haberlerde, Sivil Savunma ve Kriz Yönetim Bakan Yardimcisi Nikos Hardalias tarafindan açiklanan yeni tedbirlerin uygulanmasinin ilk gününde Ada’da binlerce rezervasyonun iptal edildigi, yasaklardan etkilenen yabanci turistlerin Ada'dan ayrildigi, müzik yayininin yasaklanmasi nedeniyle barlarin ve gece kulüplerinin kapanmaya basladigi bildirildi.

Ada'daki yabanci turistler test yaptirmak için saglik merkezlerinin önünde uzun kuyruklar olustururken; özel hastanelerin test için turistlerden alisilmadik derecede yüksek ücretler talep ettigi kaydedildi.

Karantina hastanelerinde ise bos yatak kalmadigi bilgisi paylasildi.

- Mikonos Belediye Baskani'ndan tepki

Hükümetin kararina tepki gösteren Mikonos Belediye Baskani Konstandinos Kukas, turizm sezonunun ortasinda getirilen tedbirlerin haksiz bir uygulama oldugunu söyledi.

Yaz sezonunda "Yunanistan’da müzik duyulmayan tek adanin Mikonos" oldugunu, Ada sakinlerinin ve turistlerin gece sokaga çikamadigini ifade eden Kukas, "Hükümet, bu haksiz karari yeniden gözden geçirmeli." dedi.

- Vakalardaki büyük artis

Mikonos’da son günlerde salgin vakalarindaki büyük artis sebebiyle gece sokaga çikma yasagi getirilirken, restoran ve barlarda müzik yasaklanmisti.

Sivil Savunma ve Kriz Yönetim Bakan Yardimcisi Nikos Hardalias, yaptigi açiklamada, vatandaslara tedbirlere kesin olarak uymalari çagrisinda bulunmus, yasaklara uymayanlara 50 binden 200 bin avroya kadar para cezalari kesilecegini bildirmisti.

Kaynak: AA