Mexico City Saglik Bakanligi Açiklamasi 'Kentteki Her 10 Covid-19 Vakasindan 6'Si Delta Mutasyonu'

Meksika’nin baskenti Mexico City’nin Saglik Bakani Olivia Lopez Allerano baskentteki Covid-19 vakalarinin yüzde 60’inin delta mutasyonu oldugunu belirterek, son günlerde 18 yasin altinda görülen pozitif vakalarda artis olduguna dikkat çekti.

Meksika’nin baskenti Mexico City’nin Saglik Bakani Olivia Lopez Allerano bugün düzenledigi basin toplantisinda, baskentteki Covid-19 vakalarinin yüzde 60’inin delta mutasyonu oldugunu belirterek, 18 yasin altindaki vakalarda artis olmasi nedeniyle belirti gösteren vatandaslarin test yaptirmasi çagrisinda bulundu.

Olivia Lopez Allerano basin toplantisinda Delta mutasyonundaki artisa deginerek, “Su anda Delta mutasyonu baskin durumda, baskentteki tüm pozitif vakalarin yüzde 60’ini olusturuyor. Daha önce baskin bir mutasyon olan 519 mutasyonunun etkinligi azaldi. Ayni sekilde daha önce söz ettigimiz Gama ve Alfa mutasyonlari da hala varlik gösteriyor, ancak bu mutasyonlarin yerini hizla Delta aliyor" ifadelerini kullandi.

Allerano son günlerde 18 yasin altindaki vakalarda görülen artis için de “Bu durum semptom gösteren kisilerin en azindan test yaptirdigi anlamina geliyor. Bu yüzden semptom gösteren ya da temasli kisilerin derhal test yaptirmaya gitmeleri konusunda tesvik etmeye devam edecegiz. Ayrica vatandaslarimiza önümüzdeki Sali gününden itibaren daha önceki test merkezlerine ek olarak AVM ve eczanelerde de test ücretsiz test yaptirabileceklerini hatirlatmak isterim” dedi.

Kaynak: İHA