AK Parti Sözcüsü Çelik Açiklamasi 'Avrupa Adalet Divani'nin Dini Özgürlükleri Ihlal Eden Karari Yanlis Bir Karardir'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Avrupa Adalet Divani’nin dini özgürlükleri ihlal eden karari yanlis bir karardir. Bu karar, Avrupa’daki Müslümanlara karsi ön yargiyi besleyen ve Islamofobik yabanci düsmani çevreleri cesaretlendirecektir” dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik Açiklamasi 'Avrupa Adalet Divani'nin Dini Özgürlükleri Ihlal Eden Karari Yanlis Bir Karardir'
Adalet ve Kalkinma Partisi (AK Parti) Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Adalet Divani’nda, belli sartlar altinda basörtüsü yasagi uygulanabilecegine iliskinin alinan karara tepki gösterdi. AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabindan olaya iliskin yaptigi açiklamada su ifadeleri kullandi:

“Avrupa Adalet Divani’nin dini özgürlükleri ihlal eden karari yanlis bir karardir. Bu karar, Avrupa’daki Müslümanlara karsi ön yargiyi besleyen ve Islamofobik yabanci düsmani çevreleri cesaretlendirecektir. ABAD’in temel hak ve özgürlükler noktasinda sinirlandirici yorumlari demokratik degerlerden geri gidise yol açacaktir. Hak ve özgürlükler düzeniyle de bagdasmamaktadir. ABAD’in bu kararinin Avrupa’daki Müslüman kadinlara yönelik dini inançlari nedeniyle uygulanan ayrimciligin arttigi bir döneme denk gelmesi ise daha büyük talihsizliktir. Irkçilik ve Islam düsmanligi ile mücadeleye darbe vuran bir karardir bu.”
Kaynak: İHA