Yabanci Ögrenciler Çubuk'u Gezdi

Erasmus Avrupa Dayanisma Programi (ESC) projesi kapsaminda Ingiltere, Italya, Fas, Ukranya, Litvanya, Yemen ve Romanya'dan gelen ögrenciler, Türk ögrencilerle birlikte Çubuk'u gezdi.

Egitimde kaliteyi artirmak, dil ögrenimini tesvik etmek ve ülkenin dogal güzelliklerini tanitmak amaciyla gerçeklestirilen projede, aralarinda ögretmen ve ögrencilerin de bulundugu 7 farkli ülkeden toplam 15 kisilik heyet, Çubuk'u geldi.

Gezi esnasinda Çubuk Belediye Baskan Yardimcisi Lokman Kiliç'i da ziyaret eden heyet, ilçenin tarihi ve turistik konularinda bilgi aldi.

Dünyaca ünlü Çubuk tursusu, Çubuk Agat tasi ve ilçenin ekonomik degerleri hakkinda bilgi veren Kiliç, ögrencilerin Çubuk’u ziyaretinden duydugu memnuniyeti dile getirerek, "Ilçemiz tarim, hayvancilik, turizm, egitim ve sanayi kentidir. Ilçemizde bulunan Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesinde 111 ülkeden ögrenci egitim görüyor. Bu konumuyla uluslararasi bir üniversite. Insallah sizler de Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesinde egitimlerinizi tamamlarsiniz. Tursumuz bir dünya markasidir. Umarim ilçemizi begenmissinizdir." dedi.

Bu tür ziyaretlerin devam edecegini kaydeden Kiliç, "Ülkelerine döndüklerinde Çubuk'u ve ilçemizin ekonomik degerlerini anlatacaklar ve bizim birer gönüllü elçimiz olacaklar." diye konustu.

Karagöl Tabiat Parki'ni da ziyaret eden grup, Çubuk Agat tasi isleme atölyesi ve Çubuk Sehir Müzesi'ni de ziyaret edecek.

Kaynak: AA