Adana'da Polisin Ilk Yardim Müdahalesi Hayat Kurtardi

Caddede yürüdügü sirada bayginlik geçirip dili bogazina kaçan kadin, devriye görevi yapan polis ekiplerinin müdahalesiyle hayata tutundu.

Adana'da Polisin Ilk Yardim Müdahalesi Hayat Kurtardi
Adana'da, bayildiktan sonra dili bogazina kaçan kadin, devriye görevi yapan polis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardindan ambulansla hastaneye kaldirildi.

Alinan bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi Ibo Osman Caddesi'nde devriye görevi yapan polis ekipleri, yaya olarak ilerleyen kadinin bayildigini görünce durumu telsiz anonsuyla haber merkezine bildirip ambulans sevk edilmesini istedi.

Yoldan geçen araçlarin kadina çarpmamasi için önlem alan polis ekipleri, kadini ayiltmak için müdahale etti.

Kadinin nefes almakta zorlandigini ve dilinin bogazina kaçtigini fark eden polisler, telsiz anonsuyla ambulansin daha hizli gelmesini istedi. Bu sirada bir polis memuru, elini kadinin agzina koyarak dilinin bogazina kaçmasini önledi.

Bu müdahaleyle nefes almasi saglanan kadin, olay yerine gelen ambulansla Seyhan Devlet Hastanesi'ne kaldirildi.

Olay aninda caddede bulunan Samet Tursunefe, AA muhabirine, kadinin yolda müzik dinleyerek yürüdügü sirada düstügünü anlatti.

Polislerin bu sirada duruma müdahale ettigini belirten Tursunefe, "Sag olsun polis abimiz kadinin dilini yutmasini engelledi. Çok çabaladi. Sag olsun kadini geri hayata döndürdü. En büyük emek onda." dedi.

Kaynak: AA