Yüksekova'da Binlerce Kisi 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Yürüyüsüne Katildi

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle binlerce kisi Türk bayraklariyla yürüyüs gerçeklestirdi.

Yüksekova'da Binlerce Kisi 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Yürüyüsüne Katildi


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle, Ipekyolu Caddesi üzerinde bulunan Semsettin Onay Anadolu Lisesi’nin bahçesinde bir araya gelen binlerce kisi, Cengiz Topel Çaddesi’ne kadar ‘Sehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganlarla milli ve birlik yürüyüsü yapti. Yürüyüsün ardindan okul bahçesinde düzenlenen programa geçildi. Program ilk olarak saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin ardindan, okunan selayla devam etti. Programda konusan Yüksekova Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Osman Dogramaci, "FETÖ’cü alçaklarin ihaneti karsinda, destan yazan kardeslerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize ülkemiz ve milletimiz için gösterdikleri cesaret ve fedakârliklarindan dolayi sükranlarimizi sunuyoruz. Allah hepsine hayirli ve huzurlu ömürler nasip etsin. Bir taraftan 251 vatandasimizin bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yasarken, diger tarafta dünyada esine rastlanmayan bir direnise imza atmanin onurunu yasiyoruz. Hiçbir zafer altin tepside sunulmaz, bedel ödemeden hiç basari elde edilemez. Tarihimiz boyunca kazandigimiz her zaferin ardinda azim, cesaret ve kararlik vardir. 15 Temmuz zaferi, tanklari ve uçaklara meydan okuyan sehit ve gazilerimizin onurudur. Bu zafer bu topraklarda Çanakkale ruhunun hale taze oldugunun en somut göstergesidir. FETÖ’nün yaptiklari karsisinda milletimiz canindan daha çok, sevdigi çocuklarindan vazgeçmis ama vatanina el sürdürmemistir. Bir asil önce ya Istiklal, ya ölüm parolasiyla Kurtulus Savasi’ni zaferle taçlandiran bu millet 15 Temmuz’da gün vatana sahip çikma günüdür diyerek, vatana sahip çikmistir. Ülkemizin dört bir yanindan hainlerin kullandigi uçaklarimiza, tanklarimiza, silahlarimiza gözünü kirpmadan gögsünü siper etmistir. 15 Temmuz tüm Türkiye’nin milletimizin tüm fertlerinin zaferidir. 15 Temmuz bizimle beraber dünyadaki tüm mazlumlarin zaferidir. 15 Temmuz bize göstermistir ki, istiklal harbi nasil bir dönemi baslatmissa, 15 Temmuz’da yeni kapilar aralamistir. Bagimsizligimizin kurumanin yaninda, milletimizin birlik ve beraberligini pekistirmesinde dönüm noktasi olmustur. 15 Temmuz bizlere kimin ülkemizin kara gün dostu oldugunu, kimin iyi dost oldugunu da çok net ortaya koymustur. 15 Temmuz tarihe bir kayittir. Unutulmayacak, unutturmayacagiz. O dönemde sahit oldugumuz, riyakârliklarin da not ettik. O gece bizim için dua ederin de FETÖ içinde destek olanlari da cuntacilarin yaninda yer alanlarin bu millet asla unutmayacaktir. 15 Temmuz bize sunu gösterdi, bu millet vatan konusunda oldugunda her türlü farkliliklarini bir kenara birakan ayni safta bulusan necip bir millettir. Bu millet cesur bir millettir, bu millet kahraman bir millettir. Rabbim bu birligimiz, bu kardesligimizi daim etsin. Rabbim vatanimiza her türlü saldiridan, her türlü ihanetten korusun. Rabbim 15 Temmuz benzeri travmalari bu millete yasatmasin. Bu vesile ile bu güne kadar bu vatan için, bu bayrak için can vermis sehitlerimizi minnet ve rahmetle aniyoruz’’ dedi.



Konusmanin ardindan Ihsaniye Camisi’nin imamlarin okudugu dua, ilahi ve sinevizyonla son bulurken, program gece 00:13 tüm merkez camilerde okunan selayla son buldu.

Gerçeklestirilen yürüyüse, Yüksekova Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Osman Dogramaci, Piyade Komando ve Garnizon Komutani Erdogan Dur, Yüksekova Cumhuriyet Bassavcisi Çagri Gir, Esendere Belde Belediyesi Baskani Dirbaz Büyüksu, Büyükçiftlik Belde Belediyesi Baskani Ismail Rüstü Zeydan, Yüksekova Milli Egitim Müdürü Servet Canli, Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Baskani Vedat Çogaç ve çok sayida vatandas katildi.

Dev Türk bayragiyla binlerce kisi yürüyüste FETÖ ihanetini lanetlerken, sehitler için tekbirler unutulmadi.
Kaynak: İHA