Rize'deki Sel Ve Heyelanda Kaybolan 2 Kisiyi Arama Çalismalari Sürdürülüyor

Kayip olarak bildirilen Güneysu ilçesinden Hasan Arici ile Muradiye beldesinden Butuhan Delihasan'in bulunmasi için 120 personel, 39 dalgiç ve 4 köpekli arama timi çalisma yapiyor Bölgede incelemelerini sürdüren Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu da aramatarama faaliyetlerini takip etti.

Rize'de siddetli yagisa bagli olusan sel ve heyelanlar nedeniyle kaybolan 2 kisinin bulunmasi için baslatilan arama-kurtarma çalismalari devam ediyor.

Kentte önceki gün 7 saatte metrekareye düsen 220 kilogram yagis sonrasi meydana gelen sel ve heyelanlarin ardindan Güneysu ilçesine bagli Tepebasi köyünde kayip olarak bildirilen Hasan Arici ile merkeze bagli Muradiye Beldesi'nden Butuhan Delihasan'in bulunmasi için yürütülen çalismalar sürdürülüyor.

Arici ve Delihasan'in bulunmasi için gerek yikilan binalarin enkazlarinin altinda gerekse derelerde arama çalismasi yapiliyor.

Çesitli kurum ve kuruluslarin personellerinden olusan 120 kisinin sürdürdügü arama-kurtarma çalismasinda; Trabzon, Giresun ve Samsun'dan 4 köpekli arama timi de görev yapiyor.

Bölgedeki derelerin Karadeniz'e döküldügü Taslidere mevkisinde de Sahil Güvenlik Komutanliginca 30 gemi personeli, 1 sahil güvenlik gemisi ve 5 daliciyla çalisma yürütülüyor.

Ayrica AFAD'a bagli il müdürlüklerinden 29, Emniyet Genel Müdürlügünden 10 olmak üzere 39 dalgiç da Güneysu Deresi ile kollarinda arama-kurtarma çalismasina devam ediyor.

- Bakanlar Soylu ve Karaismailoglu çalismalari inceledi

Içisleri Bakani Süleyman Soylu ve Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu ile AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hayati Yazici, sel ve heyelan yasanan Güneysu ilçe merkezinde incelemelerini sürdürüyor.

Soylu, Karaismailoglu ve Yazici, kayip kisilerden Hasan Arici'nin bulunmasi için Alakoz ve Potamya derelerinde gerçeklestiren arama-tarama faaliyetlerini takip etti.

Ekiplerden bilgi alan bakanlar, Arici'nin Tepebasi köyündeki ailesini de ziyaret ederek onlarla bir süre görüstü.
Kaynak: AA