Nijerya'daki Güvenlik Sorunlari Nedeniyle Bazi Bölgelerde Kurban Bayrami Kutlamalari Yasaklandi

Bati Afrika ülkesi Nijerya'nin kuzeyinde son zamanlarda artan güvenlik sorunlari nedeniyle bazi bölgelerde Kurban Bayrami kutlamalarinin yasaklanmasina karar verildi.

Katsina Emirlik Sözcüsü Iro Bindawa, yaptigi yazili açiklamada, ülkede güvenlik sorunlari nedeniyle Katsina eyaletinin Daura Emirlikleri dahil bazi bölgelerde bu yilki bayram kutlamalarinin yapilmayacagini belirtti.

Bindawa, bayramda Daura Emirlikleri'nin her sene düzenlendigi at etkinliklerinin bu yil yasaklandigini ifade etti.

Bölge sakinlerinin bayrami bir firsat olarak görüp ülkede baris için dua etmeleri çagrisinda bulunan Bindawa, "Hükümet halkin güvenligine önem veriyor bu nedenle bayram sirasinda herkesin evinde kalmasi isteniyor." ifadesini kullandi.

Nijerya'da artan güvenlik sorunlari nedeniyle Katsina eyaletinde 6 Temmuz'da silahli kisilerin düzenledigi saldirida 21 kisi hayatini kaybetmisti.

Yaklasik 200 milyonluk nüfusuyla Afrika'nin en kalabalik ülkesi olan Nijerya, Bati Afrika'nin en yogun Müslüman nüfusunu barindiriyor.

Nüfusun yarisindan fazlasini Müslümanlarin olusturdugu ülkede, her yil Ramazan Bayrami kutlamalarinda binicilik gibi çesitli etkinlikler yapiliyor.

Kaynak: AA