Konya'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

Konya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsaminda çesitli etkinlikler düzenlendi.

Konya'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri


15 Temmuz darbe girisiminin engellenmesinin 5. yil dönümü dolayisiyla Mevlana Meydani’nda anma programi gerçeklestirildi.

Program Konya Büyüksehir Belediyesi Mehter Takimi’nin konseriyle basladi.

Saygi durusunda bulunulmasi, Istiklal Marsi’nin okunmasi ve Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan alana kurulu ekrandan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in millete seslenisi izlendi.

Programda konusan Konya Valisi Vahdettin Özkan, 15 Temmuz’da milletin yekvücut halinde, birlik beraberlik içinde hain darbecilerin karsisinda göstermis oldugu direncin daim ve sabit oldugunu görmekten büyük bir mutluluk duydugunu ifade ederek, “Türk devlet geleneklerinin geregi olan hem hakkin hukukun korunmasi hem de haksizliga karsi topyekun direnisin ve dirilisi temsil eden milletimizin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Ne mutlu sizlere ki bu milletin birer mensubusunuz. Özellikle Konya’mizda bu medeniyetimizin Türk Milletinin, Selçuklu’nun, Osmanli’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleneklerini en güzel bir sekilde temsil ediyor ve bunu gelecek nesillere aktariyorsunuz. Annelerimiz, bacilarimiz, kiz kardeslerimiz, evlatlarimiz, gençlerimiz bu tür bir haksizlik karsisinda her zaman oldugu gibi bugün de fedai can etme noktasinda bir kararlilik içindedir. Bu vesileyle memleketin birligi, bütünlügü için, bayrak için, vatan için, ezan için, iman için, Kur’an için fedai can etmis bütün sehitlerimizin manevi huzurunda tazimle egiliyoruz. Yine bu ugurda gazi olmus bütün kardeslerimizi muhabbetle selamliyoruz, saglik sihhat diliyoruz” dedi.



Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay ise, bir araya gelinecek sebep 15 Temmuz ise toplanilacak yerin meydanlar oldugunu belirterek, “Çünkü o büyük zaferi biz bu meydanlarda kazandik. Devletimiz içinde uzun yillar sinsice örgütlenen FETÖ Terör Örgütü, bundan 5 yil önce devleti ele geçirmek için hain bir darbe girisimi ile dügmeye basti. Türkiye tarihinin bu en alçak, en acimasiz ve en kalles saldirisi sorasi 251 vatandasimiz sehadet serbeti içerek ebediyete irtihal etti. 2 binin üzerinde vatandasimiz ise, yigitligin zirve yaptigi o gecede çesitli yerlerinden yaralanarak gazilik payesi ile onurlandi. Vatanin bölünmez bütünlügü ugruna canlarini feda eden sehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize saglik ve uzun ömürler diliyorum. Biliyoruz ki; 15 Temmuz, aziz milletimizin 1071’de baslattigi kutlu yürüyüsü sonlandirma tesebbüsüdür. Milletimize Birinci Dünya Savasi sonrasinda reva görülen Sevr’in ikinci versiyonudur. Ama Kurtulus Savasi’nda Sevr’i parçalayip atan ecdadin torunlari, ayni imanla 15 Temmuz’u da parçalayip hain projeyi iade etti” diye konustu.

Programa protokol mensuplari ve Mevlana Meydani’ni bayraklarla dolduran vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA