Diyanet Isleri Baskanligi, Türkiye Genelinde Düzenledigi Programlarla 15 Temmuz Sehitlerini Dualarla Andi

Diyanet Isleri Baskanligi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla Türkiye genelinde çesitli programlar düzenledi.

Baskanliktan yapilan yazili açiklamaya göre, 15 Temmuz ruhunun, birlik ve beraberlik suurunun, din istismarina karsi farkindaligin artirilmasi, gençler ve çocuklar basta olmak üzere millet nezdinde ortak bir bilince dönüstürülmesinin amaçlandigi programlar kapsaminda, camilerde vatandaslarin katilimiyla "Sehitlerimiz Için Kur'an Okuyoruz" etkinligi ile bütün cami ve Kur'an kurslarinda hatimler okundu.

Il ve ilçelerde müftülerin baskanligindaki heyetler, sehitlikleri, sehit yakinlarini ve gazileri ziyaret ederken, vatandaslarin katilimiyla düzenlenen programlarda sehitlerin ruhlarina ithafen dua edildi.

Bu arada müftülüklerce hafta boyunca sosyal medya basta olmak üzere, yerel medya organlarinda sehitlik, milli irade ve dini degerlere sahip çikmanin önemini anlatan programlar gerçeklestirildi.

Ayrica din istismari ile mücadelenin önemini pekistirmek ve bu konuda toplumu Kur'an ve sünnete dayali sahih dini bilgi ile aydinlatmak amaciyla, toplumun tüm kesimlerine yönelik, "Din Istismari Ile Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi" ile çesitli konu basliklari altinda yüz yüze ve çevrim içi konferanslar yapilirken, yaz Kur'an kurslarinda pandemi sartlari dikkate alinarak çocuklarin ve gençlerin bilinçlendirilmesine yönelik etkinlikler düzenlendi.

- Sehitler için hatimler okundu, dualar edildi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla Ankara Bestepe Millet Camii'nde Kur'an-i Kerim Tilaveti ve Hatim Programi düzenlenirken, Diyanet TV ve TRT 1'den canli olarak yayinlanan programda, sehitlerin ruhlari için Kur'an okundu.

Sehit yakinlari, gaziler ve çok sayida vatandasin katildigi programda, Diyanet Isleri Baskanligi Tasavvuf Musikisi Korosu da sehitler ve sehitlikle ilgili eserler seslendirirken, okunan hatimlerin duasini Ankara Müftüsü Dr. Yusuf Dogan yapti.

Etkinlikler kapsaminda 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girisiminde birlik ve beraberligin sembolü selalar, gece saat 00:13’te Türkiye genelindeki camilerin tamaminda es zamanli olarak okundu.

Kaynak: AA