Bilecik Ve Çanakkale'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Dolayisiyla Etkinlikler Düzenlendi

Bilecik'in Gölpazari ve Osmaneli ile Çanakkale'nin Biga ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle çesitli etkinlikler düzenlendi.

Gölpazari Ilçesinin Cumhuriyet Meydani'nda düzenlenen etkinlikte, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin Kuran-i Kerim tilaveti yapildi.

Gölpazari Kaymakami Efecan Sahin, burada yaptigi konusmada, Türk milletinin birçok badire atlattigini ve birçok hainlikle karsi karsiya kaldigini söyledi.

15 Temmuz gecesi yasananlarin tarif edilmesi imkansiz bir ihanet, bir hainlik örnegi oldugunu ifade eden Sahin, sunlari dile getirdi:

"Milletimizin tarih boyunca hiçbir zorbaya teslim etmedigi hür iradesini esir almayi ve insanimizi kendi emellerine boyun egdirmeyi planlayan bu meczuplar grubu, ekmegini yedikleri bu vatana her seylerini borçlu olduklari bu millete arsizca, utanmazca ve acimazsizca saldirmislardir. Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayip Erdogan'in halkimizi meydanlara çagirmasiyla birlikte caddelere akan insan seli, göklerden bomba yagdiran uçaklara, üstlerinde ates kusan helikopterlere ve tanklara kendilerini siper ettiler."

Etkinlige, Belediye Baskani Hayri Suer, Cumhuriyet Savcisi Evren Biner, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve vatandaslar katildi.

- Osmaneli Ilçesi

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, kaymakamlik ve belediye tarafindan hazirlanan etkinlikler sehir mezarligindaki sehitlerin kabri basinda Rüstem Pasa Camisinde Kuran okunmasi ve tüm sehitler için dua edilmesiyle basladi.

Osmaneli Belediye Baskanligi önünde ise Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan Ertugrul Gazi Camisi müezzini Cemil Akbulut'un Kuran-i Kerim tilaveti yapildi. Programda, 15 Temmuz belgeselinin gösterimi yapildi. Ilçe Müftüsü Sadik Erenbas tarafindan, sehit ve gaziler için dua yaptirilmasinin ardindan ilçedeki camilerden ayni anda salalarin verilmesiyle program sona erdi.

Etkinlige Osmaneli Kaymakami Yüksel Ünal, Belediye Baskani Münür Sahin, Cumhuriyet Savcisi Caner Özler, Emniyet Müdürü Dr. Ali Özgan, Jandarma Komutani Kidemli Basçavus Mustafa Toy, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluslari, sehit yakinlari, gaziler ve vatandaslar katildi.

- Çanakkale'nin Biga Ilçesi

Çanakkale'nin Biga Ilçesindeki Hükümet Meydaninda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla program düzenlendi.

Programda, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in yaptigi konusma, alandaki vatandaslar tarafindan canli olarak izlendi.

Biga Kaymakami Mustafa Can, burada yaptigi konusmada, FETÖ'nün hain darbe girisiminin üzerinden 5 yil geçtigini animsatti.

Türk milletinin kahramanligini anlatan Can, sunlari söyledi:

"Ülkemiz, 15 Temmuz 2016'da darbe görünümlü bir isgal girisimine maruz kaldi. Esasinda bu darbe tesebbüsü FETÖ'nün devleti ve hükumeti ele geçirmek için türlü hilelerle milli iradeyi hedef alan saldiri zincirinin en kalles halkasiydi. Devletin bütün mücadelesi ve milletimizin destegi ile hain planlari defalarca bozulan FETÖ, 2016'da son çare olarak darbe girisimine basvurdu. Milletin emanet ettigi silahi, tanki, uçagi millete yönelten FETÖ'cüler o gece karsilarinda bir kez daha halkimizi, güvenlik güçlerimizi ve tüm kurumlariyla devletimizi buldu. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in çagrisiyla kadiniyla erkegiyle genciyle yaslisiyla tam bir seferberlik ruhu içinde omuz omuza kahramanca mücadele eden aziz milletimiz 251 evladini sehit verme pahasina büyük bir zafere imza atmistir."

Tarihi Iznik Belediyesi Mehter Takiminin da gösterilerini sundugu programa, Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, Karabiga Belediye Baskani Ahmet Elbi, Gümüsçay Belediye Baskani Adnan Pastirmaci, AK Parti Ilçe Baskani Hasan Sepici, oda baskanlari, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ile vatandaslar katildi.

Kaynak: AA