Ayvalik'ta 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü'nün 5. Yildönümü Birlik Ve Beraberlik Coskuyla Anildi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü; 248 sehidin yüreklerdeki acisi ve demokrasi zaferi coskusuyla birlikte anildi.

Ayvalik'ta 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü'nün 5. Yildönümü Birlik Ve Beraberlik Coskuyla Anildi
Yurt genelinde oldugu gibi Ayvalik Kaymakami Gökhan Görgülüarslan’in öncülügünde oldukça kapsamli gerçeklesen 15 Temmuz programi; 11.00’de Ayvalik Kabristani’ndaki Sehitlik’te tüm sehitlerin ruhuna Kur’an-i Kerim tilavetinin okunmasiyla basladi.

Saat 20.00’de ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydani’nda devam eden etkinlikler ise; Kaymakam Gökhan Görgülüaslan’in yani sira Ayvalik Belediye Baskan Vekili Melih Arslan, Garnizon Komutani Albay Erhan Tutar, Cumhuriyet Bassavcisi Necati Kayaközü, AK Parti Ayvalik Ilçe Baskani Ali Gür, MHP Ayvalik Ilçe Baskani Mehmet Siray, daire müdürleri ve çok sayida vatandasla birlikte gerçeklestirildi.

Cumhuriyet Meydani’nda saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin yüzlerce katilimci ile birlikte seslendirilmesinin ardindan konusan Ayvalik Kaymakami Gökhan Görgülüarslan, 15 Temmuz Demokrasi ve Mili Birlik Günü etkinliklerine katilan herkese tesekkür ederek, “Bizler yaklasik 200 yildir demokrasi mücadelesi veren, demokrasiyi el üstünde tutan özgürlük-hürriyet en üst düzeyde saglayabilme ugrasi veren bir milletin evlatlariyiz. Bu süreç içerisinde pek tabi ki demokrasimiz, özgürlügümüz-hürriyetimiz zaman zaman müdahalelere maruz kaldi. 15 Temmuz da milletimiz belki de bu defa özgürlügünü ve demokrasisini kendi iradesiyle göndermemek istedi ve o özgürlügün iradesine ipotek koymak isteyenlere ‘hayir’ dedi.

Demokrasiye inanmis, kahraman ordusunun içerisindeki bu memleketin samimi evlatlariyla, polis teskilatinin içerisindeki o kahraman çocuklariyla ve bu milletin her kesimindeki demokrasiye inanmis kahraman evlatlari sayesinde hainlere gereken cevabi verdi. 15 Temmuz bu yüzden çok anlamli ve önemli bir gündür. Bu nedenle her yurttasimizi kutluyor ve bu onurlu milletin bir evladi olmaktan da gurur duydugumu ifade etmek istiyorum” diye konustu.

Kaymakam Görgülüarslan’in konusmasinin ardindan Türk Kizilay’i Ayvalik Subesi tarafindan etkinliklere katilan kalabalik vatandas topluluguna çesitli ikramlarda bulunuldu.

Korona virüs pandemisi nedeniyle Ilçe Saglik Müdürlügü bünyesindeki ekipler tarafindan Cumhuriyet Meydani’nda kurulan stantlarda gönüllü vatandaslara Kovit 19 asisi yapildi.

Ayvalik Müftüsü Emre Önal’in okudugu Kur’an-i Kerim Tilaveti’nin ardindan Ayvaliklilarin ve tatilcilerin katildigi demokrasi nöbetine baslandi.

Cumhuriyet Meydani’ndaki Atatürk anitinin önünde gerçeklesen demokrasi nöbeti sirasinda, vatandaslara lokma hayri yapilmasinin ardindan, anlamli nöbet gece saat 00.13’de tüm yurtta 81 il ve ilçelerinde ayni anda camilerin minarelerinden okunan salalarin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA