ABD'li Kongre Üyesinden Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Mercan'a 15 Temmuz Mesaji Açiklamasi

'Türkiye için üzücü bir gündü. Amerika için üzücü bir gündü ama bugün tüm Türkiye bunu kutlarken, biz de Amerika'da bunu sizinle kutluyor, Türkiye'nin yaninda oldugumuzu söylemek istiyoruz'

ABD'nin Teksas eyaleti temsilcilerinden Cumhuriyetçi Peter Sessions, 15 Temmuz FETÖ darbe girisiminin yil dönümü dolayisiyla Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan'a yolladigi görüntülü mesajinda, Amerikan halkinin Türkiye'nin yaninda oldugunu ifade etti.

Washington'da 15 Temmuz darbe girisimin besinci yil dönümünde düzenlenen anma törenine katilamayan Teksas temsilcisi Sessions, Büyükelçi Mercan'a video mesaj yolladi.

Sessions mesajinda, "Dr Mercan sayin Büyükelçi, bugün yaninizda olmadigim için üzgünüm ama bugün size katilmalari ve bes yil önce 250'den fazla insanin öldürüldügü Türkiye'deki darbe (girisimini) anmak üzere degerli personelimi gönderdim. Türkiye için üzücü bir gündü. Amerika için üzücü bir gündü ama bugün tüm Türkiye bunu kutlarken, biz Amerikalilar da bunu sizinle kutluyor, Türkiye'nin yaninda oldugumuzu söylemek istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Sessions, Türkiye'nin NATO'nun parçasi olmasinin Avrupa'nin da savunmasi için önemli olduguna dikkati çekti.

15 Temmuz'un Türkiye ile ABD'yi bir araya getirecek bir gün de oldugunu belirten Sessions, "Tanri, Türkiye'yi ve Türk halkini korusun" ifadesini kullanarak mesajini bitirdi.

Kaynak: AA