AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, '15 Temmuz Milli Birlik Günü Programi'nda Konustu Açiklamasi

'15 Temmuz, devlet ve milletin bütünlestigi, devletin basindaki Cumhurbaskani'nin 'Çikin meydanlara, bu hainlere dersini verin.' dedigi zaman, Recep Tayyip Erdogan'in arkasinda milletin bütünlestigi bir tarihtir. 15 Temmuz, bu memlekette gaza ruhunun dirildigi gündür. 15 Temmuz, sehadet duygusunun sahlandigi bir gündür' '15 Temmuz, Türkiye'nin milli sahlanisinin, yeniden güçlü büyük Türkiye'nin de aslinda baslangiç tarihlerinden birisidir' '15 Temmuz zaferi Türkiye'nin önünü açmistir. Hainler bertaraf edilmistir. Hainleri korku sarmistir. Bir daha böyle bir tesebbüse asla kalkismayacaklar, akillarindan dahi geçirmeyeceklerdir'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, "15 Temmuz, devlet ve milletin bütünlestigi, devletin basindaki Cumhurbaskani'nin 'Çikin meydanlara, bu hainlere dersini verin.' dedigi zaman, Recep Tayyip Erdogan'in arkasinda milletin bütünlestigi bir tarihtir. 15 Temmuz, bu memlekette gaza ruhunun dirildigi gündür. 15 Temmuz, sehadet duygusunun sahlandigi bir gündür." dedi.

AK Parti Istanbul Il Baskanligi'nda düzenlenen 15 Temmuz Milli Birlik Günü Programi, Istiklal Marsi ve saygi durusuyla basladi. Programda Kur'an-i Kerim okunduktan sonra sehitler için dua edildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in ulusa seslenis kaydinin izletilmesinin ardindan 15 Temmuz'da sehit olanlarin isimleri tek tek anons edildi.

Kurtulmus, burada yaptigi konusmasina, 251 sehidi minnet ve sükranla anarak basladi.

15 Temmuz'u unutmayacak ve unutturmayacaklarinin altini çizen Kurtulmus, ömürleri oldugu sürece, kiyamete kadar her 15 Temmuz'da milletin bir araya gelecegini, birligine, dirligine, kardesligine ve memleketine sahip çikacagini vurguladi.

Numan ???????Kurtulmus, 15 Temmuz'un iki tarafi olduguna isaret ederek, ihaneti, hainligi, diger tarafta ise gaza ruhunu, sehadet suurunu, millet-devlet bütünlesmesini, kardesligi, birligi, ezani ve bayragi unutmayacaklarini söyledi.

15 Temmuz'u "emperyalizmin Türkiye üzerindeki planlarinin çöktügü bir gün" olarak niteleyen Kurtulmus, "15 Temmuz, devlet ve milletin bütünlestigi, devletin basindaki Cumhurbaskani'nin 'Çikin meydanlara, bu hainlere dersini verin.' dedigi zaman, Recep Tayyip Erdogan'in arkasinda milletin bütünlestigi bir tarihtir. 15 Temmuz, bu memlekette gaza ruhunun dirildigi gündür. 15 Temmuz, sehadet duygusunun sahlandigi gündür. Sadece 251 kardesimize nasip oldu ama milyonlar 'Ölürsek sehit, kalirsak gaziyiz.' diye yollara düstü. Bütün milletimizden Allah razi olsun." ifadelerini kullandi.

Kurtulmus, bu milletin, bir daha asla darbecilere ve darbecilerin arkasindaki emperyalistlere en ufak bir müsamaha göstermeyecegini, firsat vermeyecegini ve bagimsizlik istikametinde yolunda yürüyecegini vurguladi.

- "Türkiye FETÖ'cüleri içinden temizleyen TSK ile terör örgütlerine diz çöktürdü"

Numan Kurtulmus, 15 Temmuz'da hainler basarili olsaydi bugün Türkiye'nin bölünmüs bir ülke olacagini, Suriye'den bir farkinin kalmayacagini belirterek, su degerlendirmelerde bulundu:

"Eger 15 Temmuz basarili olsaydi, Türkiye yabanci güçler tarafindan isgal bile edilebilirdi. Bunlari biliyoruz. Peki, 15 Temmuz'da zafer kazandiniz ne oldu? 15 Temmuz'da bu millet emperyalizme karsi durdu da ne oldu? Su oldu; yeniden büyük-güçlü Türkiye istikametinde hizli adimlarla yürümeye basladik. Türkiye FETÖ'cüleri, darbecileri içinden temizleyen Türk Silahli Kuvvetleri'yle güvenlik kuvvetleriyle terör örgütlerine diz çöktürdü mü? Çöktürdü. Türkiye, milli egemenligini Akdeniz'de sonuna kadar bütün dünyaya ilan etti mi? Ilan etti. Türkiye, Kafkaslar'da Azerbaycan'in Karabag'i isgalden kurtarma operasyonuna destek verdi mi? Verdi. Türkiye, Karadeniz'de dogal gaz arama faaliyetlerinde basari kazandi mi? Kazandi. Türkiye, 15 Temmuz darbesini indirdikten sonraki süreçte Ayasofya'nin kiyamete kadar cami olmasini sagladi mi? Allah'in izniyle sagladi. Türkiye Kibris'taki kapali Maras'in açilmasini saglayarak Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nin egemenligini dünyaya ilan etti mi? Etti."

- "15 Temmuz'da gerçekten bir kahramanlik destani yazildi"

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, "15 Temmuz, Türkiye'nin milli sahlanisinin, yeniden güçlü büyük Türkiye'nin de aslinda baslangiç tarihlerinden birisidir." diyerek, söyle konustu:

"15 Temmuz'da gerçekten bir kahramanlik destani yazilarak, orada kalmis degildir. 15 Temmuz zaferi Türkiye'nin önünü açmistir. 15 Temmuz zaferi bu milletin önünü açmistir. Hainler bertaraf edilmistir. Hainleri korku sarmistir. Bir daha böyle bir tesebbüse asla kalkismayacaklar, akillarindan dahi geçirmeyeceklerdir. 15 Temmuz'un iki tarafini da mutlaka hatirlayacagiz. Hainleri de unutmayacagiz. Bugün ismi FETÖ'dür, yarin baska bir sey olur. Emperyalistleri de unutmayacagiz. Birligimizi de beraberligimizi de bu milletin asaletini de bu milletin gücünü de gelecegini de unutmayacagiz."

Kurtulmus, 15 Temmuz'da milletin egemenligine, bagimsizligina, mukaddesatina, gelecegine, Türkiye'ye sahip çikan millete sükranlarini sundu.

AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe de 15 Temmuz'da halkin destan yazdigini söyledi.

Kabaktepe, "Türkiye'nin ilerlemesini, bagimsizlasmasini engellemek isteyen küresel sistem ve yerel is birlikçileri 251 insanimizi sehit etti, binlerce insanimizi gazi yapti. O hain darbe girisimi sizin sayenizde basarili olmamistir. 15 Temmuz darbe girisimcilerine vurulan bir tokattir. 15 Temmuz vesayet odaklarina indirilen bir tokattir. 15 Temmuz bu milletin yazdigi bir destandir." diye konustu.
Kaynak: AA