Usak Üniversitesi'nde 15 Temmuz Konferansi Düzenlendi

Usak Üniversitesi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konferansi düzenlendi. Konferansta konusan Rektör Ekrem Savas, “Milli iradeye ayaklar altina almak, ezanimizi susturmak, bayragimizi indirmek isteyen hainleri, yüz yil önce Çanakkale’de ve Dumlupinar’da nasil hüsrana ugratmissak 15 Temmuz’da da ayni sekilde hüsrana ugrattik” dedi.

Usak Üniversitesi'nde 15 Temmuz Konferansi Düzenlendi
Usak Üniversitesi Recep Tayyip Erdogan Konferans Salonu önünde düzenlenen konferansa Vali Funda Kocabiyik, Belediye Baskani Mehmet Çakin, Cumhuriyet Bassavcisi Bünyami Korkmaz, Usak Üniversitesi Rektör’ü Ekrem Savas, Ankara Üniversitesi Rektör’ü Necdet Ünüvar, Il Emniyet Müdürü Mesut Gezer, Il Jandarma komutani Albay Murat Kiliç, protokol üyeleri, Sehit Mehmet Çetin’in babasi Hüseyin Çetin katildi.

Program protokol üyelerinin konferans salonunda bulunan fotograf sergisinde fotograflari izlemeleriyle basladi.

Bir dakikalik saygi durusu ve Istiklal Marsi’yla devam eden programda sehitler için dualar edildi. Programda konusan Usak Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Ekrem Savas, 15 Temmuz’u anlamak için yasanilan diger badireleri göz önünden geçirilmesi gerektigini belirtti.

Rektör Savas, “15 Temmuz’u anlamak için darbecilerin basarili olmalari halinde vatanimizi ve milletimizi nereye sürüklemek istedigini kavramak gerekir. Hürriyet asigi milletimizi zincire vurmayi denediler ve hamdolsun basaramadilar. Milli iradeye ayaklar altina almak, ezanimizi susturmak, bayragimizi indirmek isteyen hainleri, yüz yil önce Çanakkale’de ve Dumlupinar’da nasil hüsrana ugratmissak 15 Temmuz’da da ayni sekilde hüsrana ugrattik. Tarih boyunca nice destanlar yazan kahraman milletimiz, 15 Temmuz gecesi bir kez daha ölümü göze alarak vatanina sahip çikmistir” seklinde konustu.

Sözlerine, Necip Fazil Kisakürek’in “Ölüm güzel sey” siiriyle devam eden Savas,

“Iste bu ruhla vatanlari için canlarini feda eden sehitlerimiz sayesinde bugün ay yildizli bayragimizin altinda özgürce yasamaktayiz. Rabbimize sükürler olsun. Unutmayiniz ki, 15 Temmuz’un hain darbe girisiminin hedefi büyüyen ve güçlenen Türkiye’mizin önünü tikamak. Ülkemize çag atlatan sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’i anti demokratik yollarla engellemek ve milli iradeyi kilitlemektir. Sayin cumhurbaskanimizin çagrisiyla halkamiz meydanlari doldurmus, millet iradesini kirmak için sikilan kursunlara, atilan bombalara bedenini siper etmistir. Bu onurlu mücadele; demokrasisine, vatanina, milletine ve bayragina cani pahasina sahip çikan 251 vatan evladi sehadet serbetini içmis, binlercesi de gazisi mertebesine ermistir. Sunu herkes bilmelidir ki; dünya durdukça vefa ehli olarak bütün sehitlerimizi kalbimizde yasatacagiz” ifadelerini kullandi.

Rektör Savas’in konusmasinin ardindan Ankara Üniversitesi Rektör’ü Ünüvar, hazirlamis oldugu slayt gösterisiyle konferans düzenledi.

Konferansin ardindan Vali Funda Kocabiyik, Rektör Necdet Ünüvar’a, Rektör Savas ise Hüseyin Çetin’e hediyeler verdi. Verilen hediyelerin ardindan program sona erdi.
Kaynak: İHA