VIOP'ta Endeks Kontrati Güne Yükselisle Basladi

Borsa Istanbul Vadeli Islem ve Opsiyon Piyasasi'nda (VIOP) agustos vadeli BIST 30 endeksine dayali kontrat, güne yükselisle baslamasinin ardindan 1.495 puanda dengelendi.

Agustos vadeli endeks kontrati, en yüksek 1.495,50 puani görmesinin ardindan önceki normal seans kapanisinin yüzde 0,1 üzerinde 1.495,00 seviyesinden islem görüyor.

Dün saticili seyreden endeks kontrati, normal seansi önceki kapanisa göre yüzde 1,6 azalisla 1.493,75 puandan tamamladi. Endeks kontrati, aksam seansinda ise yatay bir seyir izledi.

Analistler, dünkü yogun saticili seyrin ardindan bugün pay piyasalarinda gelebilecek tepki alimlarinin gücünün, yön üzerinde belirleyici olacagini ifade etti.

Bugün yurt içinde sanayi üretimi, ABD'de ise enflasyon verilerinin takip edilecegini belirten analistler, teknik açidan endeks kontratinda 1.470 puanin destek, 1520 seviyesinin direnç olarak öne çiktigini kaydetti.

AA Finans'in gerçeklestirdigi ankete katilan ekonomistler, takvim etkisinden arindirilmis sanayi üretim endeksinin mayista bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 38,2 artmasini bekliyor.

Arindirilmis sanayi üretimi endeksi nisanda yillik yüzde 66 artarken, aylik yüzde 0,9 azalis göstermisti.

Kaynak: AA